Siste nytt om stall,- hester og folk=)

Høst-15

090815: Stallens facebookside er åpen for alle (stall kjønstad,- med hesten i sentrum) , så velkommen dit for å følge med hva som skjer her hos oss på stall kjønstad.🙂 

vår-15

080415:🙂 Veldig lenge mellom oppdateringene her. Vi har egen side på facebook, som brukes til daglige oppdateringene fra stall-livet.

Høst 2014

210814: Vi har opplevd tidenes sommer med et vær som har slått alle rekorder. Hestene har stått ute 24/7 nesten hele sommeren og det har vært vidunderlig! Høsten og hverdagen er så vidt i gang, og denne høsten skal vi bli kjent med mange nye hester og eiere.

Flere av våre trofaste oppstallører gjennom mange år har flyttet fra oss denne våren. Kjærligheten, egne småbruk, jobb og nye muligheter har ført til at det har blitt mange ledige plasser hos oss. Veldig rart når de vi har tråkket i stallen sammen med i 6-7 år ikke lenger er der daglig. Men nye hester og eiere er på vei inn, og det er trivelig og spennende!! Gleder oss veldig til denne vinteren sammen med de som er her nå og de som er på tur hit. Dette blir veldig bra!

Aina tok et vanskelig valg og solgte hesten sin sibelius denne sommeren. Noen ganger må man prioritere og akkurat nå er det riktig å følge opp jentene og hestene deres. Men på sikt vil vi tro det står en ny hest til "sjefen".

Vi kjøpte en ny hest denne våren, da Emma etterhvert kom over den verste sorgen etter Hilman. En vakker "her-kommer-jeg" type kom til oss og Emma jobber jevnt og trutt med å bli kjent. De har startet noen stevner og det har gått veldig bra. Gleder oss til fortsettelsen sammen med Zorro W.

Velkommen 2014

170114: Facebook har tatt over for mye av det jeg tidligere "blogget" om her inne, så sida har blitt litt for lite oppdatert, men her kommer et lite innlegg.

Et innlegg om året som gikk. 2013. Et år der hester har flyttet og hester har kommet. Vi savner de som drar, men synes det er trivelig med de som kommer. Sånn er det på en stall som vår.  Et år med litt vel tett kontakt med veterinærene for min del, men også et år der jeg har opplevd veldig god hjelp fra fagfolk som jeg kan stole fullt og fast på når jeg trenger hjelp.

Stallens ekvipasje har deltatt i stevne og mesterskap og hentet hjem fine titler i begge grener og mange sløyfer fra stevnene gjennom året. Det trenes jevnt og trutt og det er flere som trener hesten sin for vogn. Vi har faste treninger på stallen med instruktør som mange benytter seg av, og alle rir på tur i området. Jeg er så stolt av alle "mine" ekvipasjer, dere er flotte representanter for både sporten og stallen vår!

I vår fikk vi være med på følling, og har fått følge en utrolig artig skapning i hennes første leveår! Stas, stas og atter stas!! Høsten kom og vi mistet en annen firbent og umistelig bestevenn, og fikk dermed nærkontakt med medaljens absolutt mørkeste bakside. Vi har gjort oss mange tanker rundt det å knytte seg så til disse stolte enestående dyra, og tenker at vi er heldige. Uansett.

Vi jobber hver eneste dag, tidlig morgen og sene kvelder, gjennom hele året,- julaften som 17. mai, alle hverdagene og i det hele tatt, - med disse vakre dyra og driften av stallen vår. Vi er stolte av det vi tilbyr og ser at hester og eiere har det bra. Vi har et enestående miljø og vi gleder oss til hver dag!

Takk for 2013,- vi gleder oss til 2014 sammen med dere!😀😀😀

høst =)

290813: Høst og hverdag er i gang😀. Nesten alle er tilbake fra beite og hverdagen har innhentet de fleste av oss. Trine og Kjetil er i gang med KM i sprang og dressur, og trine har allerede hentet med seg en flott 3dje plass i KM dressur for lag😀. Kommer tilbake med resultater og bilder! Ellers vokser stallens lille store vienna som bare det og er alles kosebamse.

åker-trim i sola =)

120713: Halve stallen er på beite denne sommeren, så det er veldig stilt på stallen. MEN det betyr ikke at det ikke er aktivitet der😀! I finværet i dag tok jentene mine med seg hestene på åkeren for dagens trim🙂! Det skjer noe med hele ekvipasjen når underlaget er gress og når det er skikkelig stor plass!!! Veldig stolt mamma, og veldig glad for de fine 4-bente vi har🙂!
Ingrid og Wilhelm=)

julie og mille=)

emma og hilman =)

vinterhøyet i boks=)

020713: Høyet fikk fin bakketørk og ble pakket i dag🙂 Alltid godt når værgudene er på vår side, vi har da gjort oss avhengige av dem🙃 Som vanlig lar vi hestene strekke litt på bena på åkeren før gresset igjen kommer, og det er et av årets høydepunkt for både to-og firbente
winny og aina,- på verdens beste ridebane=D

trening-sommer-kvelder=)

emma og hilman

aina og winny=)

elisabeth og chip=)

Ringo ser ut til å trives på stall Kjønstad=)

nye hester og sommeren er i gang=)

290613: på stall kjønstad er det rolige dager🙂. Mange hester koser seg på beite, og vi har bare 9-10 hester hjemme. Jeg har lånt meg ei vakker hoppe ved navn Winny i sommer, og ellers har Trine kommet flyttende med sine to vakre,- ringo og chasmin 🙂🙂. Inas lille føllebølle (litjgaupa) vokser seg stor og fin på beite, og det er en ny erfaring å ha sånn en liten, dog bestemt hest på stall😀🙂!  Henriette har fortsatt treninger på stallen og vi storkoser oss med det! Line, Kjetil og Trine har vært ute på stevner i vår og har oppnådd flotte resultater. GOD sommer allesammen🙂
ringo og trine på stevne

våren er her=)

270513: Våren har kommet for fullt,- med en skikkelig smak av sommer! Vi er midt i et skikkelig høytrykk med bare sol og over 20 grader, og vi KOSER oss! For siste ankomst til stallen er det ekstra godt med denne varmen!! Doris fødte et vakkert hoppeføll 10.mai, som har fått navnet DonnaVienna🙂!! Jeg var så heldig å fikk være med på fødselen, sammen med ina og dyrlege Skei. Vi synets jo et øyeblikk at veterinæren gjorde en så god innsats at lillemor skulle kalles opp etter han,- "kjønstad-skjeia", men eier Ina kom fram til et navn som kanskje passer noe bedre når hun piaffer opp midtlinja innenfor dressurrailen😀 Veldig veldig artig! Ellers er vi i full gang med tilvenning til beitesesongen og mange reiser på eksterne beiter denne sommeren. Vi gleder oss til Juni, da kommer det to nye hester til stallen🙂
lille vienna sover trygt mellom mammas ben=)

Oppdatering

040313: Veldig lenge siden siste oppdatering, og mye har skjedd! Noen av de kjente og kjære som har vært på stallen over både kortere og lengre tid har flyttet, noen til det glade sørland, andre til ellingsrud og ellers litt rundt omkring. Trist å se dem dra,  og vi ønsker både dem og eiere (både nye og gamle) lykke lykke til. Men noen drar, og da kommer det også noen😀! Chip og Elisabeth var først ute, og så kom Safira og greta og i dag kom Louis og familien Abildsnes. 1.april kommer det en nordlandshest og stallen er atter full🙂. Ellers er det spennede å følge drektige Doris, som nå tydelig viser drektighet med en ivrig og sparkende leieboer🙂. Sid har vært ute på treningshelg på Valum og var aldeles eksemplarisk, og konkurranseekvipasjene begynner å lukte på stevnesesongen igjen. Henriette Skjelbred er på stallen ukentlig og underviser til vår store glede!!! Masse framgang, og masse moro! 😀 Vi har en super bande firbente, vakre skapninger og en like super bande med to-bente😀. Håper det ikke er så lenge til vi kan fli godt opp i paddockene og ta i mot våren 2013. DET gleder jeg meg til,- ri i T-skjorte ute😀. Det meste av oppdateringer om stallen og aktivitetene her ligger på lukkede grupper på facebook. Om noen vil være med på treninger, eller ellers har spm, så bare kontakt meg🙂! Ha en finfin vinterslutt og våroppstart😀😀😀!!
Louis og familien abildsnes er på plass=)

safira og greta har flyttet inn=)

veldig veldig stolt av uteområdene hestene våre får nyte, - fra morgen til kveld=)

doris, ina og ingrid,- og lille føllebølle som har rocke-show i magan=D

Loco og tusj i vintersola=)

Elisabeth og Chip har flyttet inn=)

GOD JUL ALLESAMMEN

211212: Endelig juleferie, fantastisk følelse i fantastisk vintervær. Maser alltid om 30cm snø og 5-7 minusgrader jeg, og vips så ble det sånn, og det til jul <3 Året har vært innholdsrikt, og vi har fått blitt kjent med nye hester , nye oppstallører og nye fôrryttere. Frode har vært skadet og nede for telling i noen måneder (bedriftsfotball er farlige greier!!!), og dermed har jeg vært i stallen mer enn noen sinne. Disse tidlige morgenøktene er fantastiske,- kneggende hester som vil ut og starte dagen er en strålende start som jeg har kost meg stort med! Disse har jo Frode tatt tidligere, og jeg skjønner at han også har syntes at dette har vært en bra start på dagen!! Vi er priviligerte som får ha hestene deres her, og vi har gjort vårt beste, hver dag, for at de skal ha det bra og trives, og det tror jeg de har gjort!! Vi har heldigvis vært forskånet fra all sykdom og halthet og det er jeg så glad for. Takk for den trivelige gjengen dere er, og at vi kan glede oss til å treffe dere og hestene deres hver dag!! Håper dere får en super julefeiring og at alle får seg noe av det de ønsker seg! Jeg vet hva jeg ønsker meg, men det ligger ikke under treet=). GOD JUL ALLESAMMEN😀

Hest på del- eller helfôr?

101212: Fjordhoppa Lin (8år) har stått på stallen hos oss i mange år, og er av det stødigeste, snilleste og koseste slaget! Hun brukes til alt, hopper, rir dressur og er stødig som fjell på tur, både med rytter og med vogn, i flokk eller alene. Hun ønsker seg en hel- eller delfôr-rytter fra januar 2013. Pris for del-fôr: 150,- pr dag. Ta kontakt med eier Ina: 93227568

Dette er en super sjanse!!!😀
Lin og eier Ina=)

En liten oppdatering=)

181112: det går litt vel lang tid mellom oppdateringene ser jeg! 🤩 Flere har vært ute å startet, kjetil og cane vra i trondheim og hentet premier med kjempefine runder for et par helger siden. Don luftet bena i Mb til strålende prosenter på samme tid😀! Gratulerer så mye! 😀😀😀 Denne helga ble det arrangert utvidet klubbstevne i både sprang og dressur. Kristin og Hero ble klubbmestere i dressur og Emma og Hilman fikk sølv etter kjempefine runder! Begge ble premiert i den åpne klassen, og det ble Eline og don også😀!!! Julie åpnet sprang-ballet med en kjempefin runde i sin klasse og Emma ble klubbmester i sprang sammen med mille😀!!! Gratulerer så mye jenter!!!!😀 Ellers så har Flygil reist på juleferie (noen fordeler er det å være student😉)! Doris vokser stadig og det lover godt for et vakkert folebarn til våren😀! Kristin og Hero var med på treningshelg for Trine Lise Greni på Valum, og var kjempefornøyde!!! London og Ragnhild er også stadig med på treninger rundt omkring og henter både reiseerfaring og erfaringer fra flere instruktører og staller🙂! Moira observeres som en superstødig og vakker kjørehest sammen med sin stolte makker, og det er så artig å se!!! Ellers er det trivelig å være i stallen sammen med dere,- flotte hester og flotte eiere!!!😀
Emma, Hilman og Kristin=)

Vinter 2012

301012: .....er godt igang😲😮😀! Vi har allerede vært inom 10 minusgrader og godt med snø. Hestene er godt pakket inn og har etterhvert fått på seg vintersko, selv om føret kom uventet tidlig på både oss og hovslageren i år. Det kommer ny port på ridehuset om noen uker, og det gleder vi oss til. Da blir det helt vindstille, og om ikke varmere, så mer lunt. Flere hester har den siste tiden hoppet ut av ridehuset, så det anbefales ikke å ha dem løse der inne nå. De siste stevnene for sesongen er igang, og noen har tatt stevnefri, andre debuterer i disse dager. Uansett så rusler dagene videre, og jeg melder om trivelige hester som det er en ære å få holde på med hver eneste dag😀!

London på farten=)

281012: London og Ragnhild var på unghesttrening med louise almlund på øysand i helga. Opplegget er i regi av Norsk Varmblod, og Ragnhild var storfornøyd!!! 😀

Mære landbruksskole

031012: Lærerne ved vg1 på Mære landbruksskole tok kontakt og ville komme seg en tur med sine elever. Trivelig henvendelse og bestillingen var grei,- vise dem rundt og si noe om drifta. Både ift de praktiske gjøremålene, investeringer og øknonomien generelt. Kort sagt - hest som næring og jobb på vårt vis. 🙂 det kom en trivelig gjeng, ca 15-20 stk. Engasjerte flotte elever med stor interesse for hest! Trivelig å vise fram, og som kjent så snakker jo jeg veldig gjerne😀! Elevene skal videre rundt på andre stallanlegg og skal jobbe videre med det de har sett og hørt på skolebenken. 🙂

midt i alle konkuransene...

011012: ....er det noen av oss som STORKOSER oss på tur!!!!😀😀😀 Hestene elsker det, rytterne elsker det, og denne delen av treninga og hygge med hestene er noen av det beste synes nå jeg!!! Lykken er en sofa-shettis og en gammel og god ponnimor som kan passe på jentene mine på tur i høstsola😀!!!
ingrid og wilhelm, julie og mille =)

D-stevne på Sandslia

29-300912: Verdal og omegn rideklubb arrangerte sprangstevne på Sandslia i helga🙂! Emma hadde med seg gamlemor Mille og Line tok turen sammen med Linus. Begge ekvipasjene red fine runder, og i strålende høstvær går det nesten an å glemme at noen stevner tar så uendelig lang tid😲. Stolt av representantene våre😀!!!
Emma og Mille=)

Trening med Jonas Elvebakk

22-230912: Henriette, treneren min, hadde meldt seg på treningshelg med Jonas Elvebakk på Sandslia ridesenter. Hun solgte hesten sin, og trengte dermed en stand-in som ble sid🙂! Dermed var det duket fpr reisetrening, overnatting og 2 økter med Jonas, som selv er en dyktig dressurrytter med mange meritter. Det viste seg at Jonas kjente sid, han hadde ridd han en kort periode🙂. Alt i alt så oppførte hesten seg fint på stall og på ny plass. Treningsintensiteten var høy,  det ble ikke ble lagt inn skrittepauser og det ble bedt om å ri i en høyere form enn han er vant å gå i. Dermed ble det en uvant treningssituasjon som førte til mye protester. Henriette red han godt og ble kjent med alle hans sider, sider ingen av oss har sett før😲! Vi tar med oss det vi synes var lurt hjem, og legger det vi ikke synes var bra i glemmeboka. Uansett,- så fikk han fin trening på altmulig, og jeg fikk god tro på at vi er på rett vei med denne fine karen😀!
Henriette, Sibelius og Jonas=)

Ragnhild og London sin stevnedebut=)

150912: London er 5 år, og Ragnhild har vært superflink med henne siden de ble en ekvipasje for ikke mange månedene siden🙂! Med mye trening, både hjemme og med trenere, og med en familie som har vært superflinke til å gi London reisetrening, var de plutselig startklare🙂!!! Reisen gikk til Vaadan i Trondheim og Ragnhild loset London fint gjennom sitt Lc2 program. De fikk en fin prosent i sin debut! Gleder oss til å følge dere videre, Ragnhild, ble litt ivrig selv nå....!
London og Ragnhild =)

Ny hest på stallen=)

090912: Eline og Don Vinettoe kom til stallen i dag😀! Vakre hesten er nylig kommet fra Danmark og er en flott dressurhest som har konkurrert i M-klassene. Vi gleder oss masse til å blir godt kjent med Don (han må jo få et litt kortere kallenavn ?) og Eline og vil ønske dere hjertelig velkommen til Stall Kjønstad😀!!!
Don Vinettoe i Danmark=) Nå på plass i trønderland=)

KM sprang 2012=)

Kjetil og Supercane, gull i KM Youngrider

08-090912: KM-sprang på Solheim! Som resten av sommeren, ser det ut til at høsten også byr på nedbør i vanvittige mengder🤒, men med godt mot reiste 4 ekvipasjer fra stallen til stevnet som gikk over 3 dager denne helga😀! Emma hadde med seg Hilman Lørdag, men de fikk det ikke helt til å stemme, så det var utrolig godt å sette seg på kjente og gullegode Mille på Søndag og ri 2 utrolig fine runder. 20 år gamle Mille med bestevenninne Emma, sørget for sløyfe denne gangen også😀! Kjetil og Line red KM klassene, henholdsvis i junior og young rider. Kjetil og Cane hadde med seg 0 feil etter de 2 første rundene, og kunne vise bakskoa til konkurrentene i den avgjørende og siste runden. Gull i KM og gull i RM 2012, vi bøyer oss i støvet, kjetil og er så glade på dine vegne😀! Line og Linus gjorde også en flott figur, -Line var misfornøyd etter Lørdag, og tok på seg skylden for kjedelige feilpoeng som ble med til siste dag....Men som tilskuer,- som så denne ekvipasjen ri 2 runder i dag, så er jeg ikke annet enn imponert og hun klatret opp på bronseplass😀!!! Så alt i alt, mange premier, utrolig fin ridning og igjen så er jeg så stolt av jeg nesten sprekker😀 GRATULERER!!!!!
Line og Linus, bronsemedalje i KM-junior 2012=)

Ny hest på stallen=)

310812: Malin og Flygill har flyttet til Levanger og Stall Kjønstad😀! Flygil er en utrolig vakker og trivelig islending og vi gleder oss til å bli godt kjent med dere begge!!!😀Velkommen!!!!
Flygil og Malin i aksjon =)

sigrid og moira=)

240812: måtte knipse denne ekvipasjon på tur!!!😀 Sigrid har lovet reisebrev fra helgas kjørekurs med Olaf Nyby😀!!! Men jeg må bare tilføye at sigrid hadde store planer om å sette Moira bort til profesjonell innkjøring en periode, men se hva denne dama har klart selv!!!!😀 Kjenmpekry av dere, Sigrid! Har sett at Åse Marte og Malou også er inspirerte, og kom igjen damer, så skal vi se det blir kanefart til jul!!!😀 (og så må vi jobbe litt med å få tilbake halvar og kulmin selfølgelig!!! underskriftskampanje?)😀
sigrid, åse marte, moira og crispo=)

tilbake til hverdagene

190812: i kveldinga kommer beitedamene ruslende hjem, etter en lang sommer på skogn-gress🙂. sammen med dem kommer selvsagt åse marte, malin og anniken og vi gleder oss🙂!!! Bra med ferie og sommerfri, men jeg synes det er godt å få hjem banden og komme i vanlig gjenge igjen!!! Vi venter enda 3 hester på plass ila de neste par ukene, og etter det satser vi på å få til et lite stallmøte🙂. Blir veldig glad for innspill, hva ønsker dere av aktiviteter og påfunn? sammen får vi til hvasomhelst😀!! Ellers har Line og Linus vært i Trondheim i helga, og gjort en fin figur!!! Seier i 1.10 og en flott debut i 1.20!!! Gratulerer igjen, Line😀😀😀!!! Ragnhild og London og Kjetil og Cane er på Thomas-trening på sandslia til uka og Sigrid og Moira tar turen til trondheim og kjørekurs til helga. Ellers er det dressur og sprangstevner i fleng ut over høsten. Treningene er godt i gang, og som sagt: det er godt å komme igang igjen,- etter en litt latere dager😀! Gleder oss til høst og vinter sammen med dere!!!

Ny trener på stallen og litt annet smånytt=D

280712: da er det gjødslet og 2.slåtten er godt igang med å vokse seg grønn og fin, så da rir vi ikke mer på åkeren🙂. Hero har kommet hjem fra beite og koselig er det, vi gleder oss til hele banden kommer etterhvert🙂!! Ellers er det fortsatt sommerferie for mange av hestene, selv om de som er hjemme er i jevn bruk. I tillegg til fortsatt faste treninger for Liv Hiberg annenhver uke, forsøker vi å få til et samarbeid med Henriette Skjelbred. Hun kommer fortrinnsvis 1x i uka, også nå i sommerferien. Jeg, Emma og Sabina red for henne sist og synes det var veldig bra!🙂 Påmelding til meg, helst på sms eller facebook🙂. Jeg legger ut ridetider og hvilke dager det blir for begge trenerne fortløpende🙂. I tillegg håper jeg at vi fortsatt får besøk av Cia ut over høsten,- så trenerressurser har vi bra av😀
emma og hilman nyter siste dag med ridning på åkeren for denne gang=)

hilsen fra line=)

210712: Line og Linus er trygdt innkvartert på stall Bergan hos Stein Endresen. Fikk hilsen fra dem om supre dager og det Line kaller en drømmesommer😀! Hun rir og trener Linus selvsagt, men rir også salgshestene på stallen og hilser til alle med at hun stortrives!!! 😀 Tror kanskje de har litt bedre vær enn oss også🙃😎...se mer på Lines egen  blogg😀
linelinus=)

Ina og Lin og Line og Linus=)

150712: Denne helga kom lill lin på sommerbesøk😀. Så trivelig med gamle kjente på stallen, og Ina er i full gang med å plukke opptreninga med lillemor, etter en liten kunstpause😀! Linus og Line har satt nesen ned til sandefjord og treningsopphold hos Stall Bergan🙂!

Sommerdager=D

kjetil og supercane=)

Line og Linus=)

080712: nyslått åker, tørt vær og mulighet for å ta treningsøktene på åkeren😀🙃😀!!! Jeg, Emma, Line og kjetil lot hestene strekke på labbene på hærlig underlag, helt fritt for støv, bokstaver og kjedelige rideveier😀! Stine hadde observert oss fra vinduet og kom med kameraet og knipset noen bilder🙂! Regelen for bruk av åkeren er enkel: KUN for oppstallører på Stall Kjønstad, og alle sjekker om bakken er tørr før bruk. Lager vi spor i bakken på tur inn på åkeren så er det for bløtt, lager vi ikke spor så er det bare å ri😀!!! Hærlig for hester og hærlig for oss!!!!
sid og aina=)

millemor og emma=)

Vinterforet i hus:-)

070712: årets gress fikk en fabelaktig tørk, med ikke en eneste dråpe regn før de nå ligger trygt pakket i plast!  😀😀😀 Så godt å ha godt for klart for vinteren🙂!

Sid hjemme fra tilridning=)

sid og wilhelm, verdens aller beste venner=)

060712: I går hentet jeg hjem Sid fra Hiberg der han har stått i tilridning hos Liv🙂! Utrolig godt å få han hjem igjen, og gjensynsgleden han viste når han ble sluppet sammen med ponniene sine var ubetalelig <3 🙂🙂🙂!!! Har ridd et par korte økter på ridebanen og det er utrolig godt å kjenne at han er godt igang igjen og morsom å ri på😀! Gleder meg til forsettelsen!!! Tusen takk til Liv som har gjort en kjempejobb 🙂!!!
sid, - frisk og fin igjen=) Hærlig!!!

strålende sommerstevneresultater!!!! =D

010712-020712: Årets sommerstevne er igang, og stallen ble representert av kjetil, line og emma😀! Emma debuterte med sin Hilman med en strøken, feilfri runde i sin første klasse, og gjorde dermed en flott figur😀 Hun har satt seg som mål å delta i neste års RM på samme stevne og kunne henge ekvipasjens første sløyfe på veggen😀. Line konkurrerte i Juniorklassen, og kom hjem med ikke mindre enn en sølvmedalje i årets RM i sprang😀!! Kjetil og gode gamle supercane viste at de eldste er eldst og var de eneste feilfrie i begge klassene sine og ble dermed regionmester i Youngriderklassen😀😀😀! Ingen tvil om at det er flest hverdager, og at disse er viktigst, men det er utrolig artig når de som vil konkurrere lykkes sånn som dette😀!!! Så utrolig mange treningstimer ligger bak🤩 Veldig veldig stolt av dere alle sammen😀😀😀
linus og line & kjetil og cane=)

emma og hilman=)

Stevner, beite og andre aktiviteter=)

100612: En liten oppdatering🙂! Flere av hestene har reist på beite i år,- og det rapporteres om idyll😀!!! Vi har dessverre ikke beiter på gården, -det skulle jeg ønske vi hadde🤨! Men her hjemme er det mange som er i full aktivitet også,- Line og Linus er bl.a i Ålesund denne helga på stevne, og vi har fått rapporter om aldeles strålende resultater!!!😀Grattis, Line, vi er kjempestolte av dere!!!!😀 Sid har reist på Hiberg i dag, og skal stå hos Liv for tilridning en periode🙂! Ellers krysser vi fingrene for at Doris har et lite stjerneføll på gang,- om ikke så lenge er det vel ultralyd som kan si noe om det🙂!
moira, malou og redeema koser seg på sommerferie på skogn=)

dressurstevne på hjemmebane=)

020612: flott stevne i dag, med strålende vær og flotte ekvipasjer. Anniken red LC og var sånn passe fornøyd med gjennomføringa🙂, Emma glemte LC-programmet, men plukket noen 7ere før det gikk helt i stå🙃, kjetil red godkjent LA 😀, og det samme gjorde Line som gjorde flott figur i LA😀. Sist men ikke minst så plukket vår minste og søteste ekvipasje 2 flotte 2.plasser i LC og LB. Grattis til Christina og Athene😀. Veldig stolt av både 2- og 4-bente og jeg tror alle de besøkende hadde det topp sammen med oss i dag😀!
christina og athene=)

kjetil og supercane=)

line og linus=)

anniken og nitusch

emma og hilman=)

stevnehelg=)

310512: Lørdag blir det dressurstevne på stallen😀Håper mange av dere kommer,- stevne start kl 10😀Kom å hei på superekvipasjene fra stallen da vel og ta lørdagskaffen her😀startlistene finner dere her😀

Line og Linus debuterer, og Kjetil og Cane gjør comeback=)

270512: Linus og Line debuterte som ekvipasje på 2-dagers stevne på Sandslia i helga. Dressur Lørdag og sprang Søndag. De tok med seg ikke mindre enn 4 sløyfer av 4 mulige,- 2 1.plasser (dressur) og 2 2.plasser (sprang). Resultater: http://www.hpnett.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=6879. Dette lover godt, Line,- gratulerer så mye med ny hest, og gratulerer med en strålende debut😀!!!

Forrige helg deltok Kjetil og Cane på landsstevne i trondheim. Supergutta våre svikter aldri, og tross et humpete år gjorde de en aldelses strålende figur i sitt comeback, med dobbel feilfri 1.10 og 1.20 samt flotte 4.plasser i begge klassene! Så imponert over dere, Kjetil, og så morsomt å se at ditt tålmod og evige hengivenhet til supercane gjør at han blir en stayer😀!

Artig å kunne referere til gode stevneresultater😀 veldig stolt av dere alle 4!!😀
Linusen med 2 av 4 sløyfer=)

vårkveld på stall kjønstad=)

100512: sånn en vakker vakker kveld i kveld!! Knipset noen av hestene og eierne deres som strålte om kapp med sola😀! Det er en fryd å pusle rundt å gjøre oppgavene mine når denne banden gjør det som er meningen de skal gjøre,- storkose seg med hestene sine og hobbyen sin😀!!!
åse marte og malou=)

ingrid og wilhelm=)

halvar og kulmin=)

ina og doris=)

emma og hilman=)

Ny hest på stallen=)

070512: Linus kom reisende fra stall bergan i dag,- og er Lines nye hest. Vakker og flott og vi gleder oss til å bli kjent med han😀Bilder kommer!!

et lite reisebrev fra Wien =)

040512-070512: Jeg og Ina har lenge spart, og gledet oss til å oppfylle en gammel drøm om å få se de hvite lippizanerene og deres ryttere i aksjon ved den spanske rideskole i Wien. Opplevelsen er vanskelig å beskrive uten å nevne konstant gåsehud fra vi kom inn på plassen foran ridehuset. Så mektig en musikk, så mektig et bygg og så mektige mektige hester. Helt aldeles utrolig. Sterke, smidige og usigelig vakre atleter som viste oss et utrolig flott program. De startet med å vise fram de unge, mørkegrå hingstene, og var innom fantastiske hester som gikk for lange tøyler og for hånd. De voksne gutta, som konfraniseren opplyste at var over 15 år før de nådde  dette nivået toppet det hele. Stum av beundring kan jeg ikke gjøre annet enn å anbefale turen dit på det aller aller sterkeste!!!! For øvrig var wien-turen fyllt opp av mye annet,- men det hører ikke hjemme her😀!
stallene=)

anstendig gårdsplass=)

ridehuset vårt trenger en oppgradering=D

Cia-trening

020512: Da har Cia vært her enda en gang, timer i går og i dag! Kjempefornøyde ryttere igjen, og flere nye fjes denne gangen😀! Trude, Anniken, Tone, Ragnhild og jeg red fra oss😀! Neste gang blir 18-19 Mai, ta kontakt med Anniken for påmelding🙂!!
Aina og Emmas Hilman=)

dressurstevne på Kjønstad

260412: SKEYNA vil arrangere dressurstevne hos oss den 2. Juni😀. Proposisjoner kommmer! Håper mange av dere hiver dere med på hjemmebane😀!

DUGNAD=)

trude, stine, sigrid og ina i full aksjon=)

250412: på kjempekort varsel møtte mange av oppstallørene opp til en spontan-dugnad med gjerde-maling på programmet😀! Boller og kaffe i stallveggen etterpå🙂! Strålende stemning og suuuuupert resultat😀!!! Tusen tusen takk for hjelpa😀!!!!

Anniken og Tone=)

Halvar og frode=)

kveldstrening=)

230412: jeg synes det er så trivelig å stelle i stallen, gjøre klart til kveldsmat og ta hestene skal inn for natta. Noen ryttere har vært her og andre kommer nå,- for ei lita treningsøkt i kveldinga🙂. Emma, Line og Ina red på utebanen og jeg fikk knipset noen bilder av dem😀. Er så stolte over våre flotte oppstallører og hestene deres😀
ina og vakre doris =)

Line og vulcan,- oppvarming før de hoppet litt sammen med emma og hilman=)

emma og hilman prøver seg på de første sprangene på hjemmebane etter at hilman ble vår=)

Ny hest på stallen=)

220412: Vakre Athene kom til stallen i dag, sammen med sin christina😀! Velkommen til dere, gleder oss til å bli kjent med dere begge! 😀😀
Athene og Christina løser litt opp etter ei lang reise=)

Cia-trening

Cia, Anne og vakre London i siget=)

140412: da er vi nok en gang feridge med Cia-helg! Tone, Anniken, Ragnhild, Anne og jeg red denne gangen. Og nok en gang er vi strålende fornøyde hele gjengen!!! Cia kommer tilbake allerede 1.mai, og er vi heldige kan vi ri ute da også😀! Første treninga på utebane er et sikkert vårtegn🙃😎😀
sid soler seg=)

Ny hest på stallen=)

130412: Vi har fått hjem vakre Hilman på prøve. Vi prøvde hesten forrige helg og er så glade for at eier lar oss ha han noen dager hjemme før vi bestemmer oss endelig🙂. Han virker som en utrolig flott type, som jeg tror og håper blir en super match til Emma😀!!!!
Hilman og Emma=)

cia-trening

100412: til helga er det Cia-trening igjen😀 legger ut ridetidene så snart jeg får dem😀 Håper alle har hatt en super påske, med lading av batterier og en og annen solstråle🙂!! er sikker på at våren kommer nå, i full fart!! solveggen på stallen anbefales😀!

Ny hest på stallen=)

010412: I dag kom Sigrid og Moira til Stall Kjønstad😀! Sigrid er i full gang med innridning og innkjøring av sin vakre, unge hoppe🙂. Gleder oss masse til å bli kjent med dere begge to, - velkommen!!!!😀
har lånt et stemningsbilde fra sigrids facebook=) tømmekjøring i vinterland=)

parkering

300312: Endelig er parkeringsplassen ferdig😀! Fra mandag ber vi dere alle om å parkere nedenfor naboen. Der er det god plass til dere alle. Parkeringsplassen er delt i 2 med en voll, og vi skal bruke den nederste delen. Det kommer straks opp skilt. Gleder oss til en trygg og bilfri gårdsplass😀!!!

ny helgeavløser=)

220312: Etter lang og tro tjeneste😀 har Kjetil sagt fra seg helgejobben hos oss. Vi ønsker å ha noen som kjenner både stallen, rutinene, folket og hestene godt disse helgene. Emma overtar etter Kjetil, med oss som back up. Dvs at sms med beskjeder disse helgene kan sendes til meg. Stine fortsetter som før, og hestene er i de aller beste hender😀. I samme åndedrag synes jeg det er på sin plass å skryte av hestene deres!!! veldig hyggelige, høflige skapninger, som vi knytter oss til, alle som en😀!!

Årets første blåveis tittet fram i dag, 180312:-D

Cia-trening=)

170312: Etter vel overstått Cia-trening oppsummerer en strålende fornøyd gjeng hele helga med stort ønske om gjentagelse!!!😀 Kjetil, Tone, Ragnhild, Anniken og jeg red fra oss og Liv Marit var på besøk fra Stjørdal. Fokus på løsgjorte hester som skulle jobbe fram, med riktig form, ettergift og jobbing gjennom hele hestekroppen. De fleste satt igjen med Aha-opplevelser, nye tanker og mye å jobbe med! Fikk ikke tatt bilder av alle, men noen ble det da. Håper Anniken tar på seg å organisere igjen, og at enda fler hiver seg med neste gang😀
anniken og nitoush under kyndig veiledning fra en engasjert Cia=)

unge rød passer sid-the-kid!! fine=)

Ragnhild og London knakk galopp-koden i helga=D

supercane strekker på labbene=)

Ny hest på stallen:-)

150312: i dag kom Vulcan til stall kjønstad🙂, en veldig flott spranghest, rolig og vakker🙂. Line Lian er eier, - vi gleder oss til å bli kjent med dere😀velkommen!!! (Bilder kommer!😉)
tyvlånte bildet fra lines fb, fra sprangtrening på sandslia=)

Utebanen og luftegårdene=)

140312: Jeg og Frode har flidd ren de største paddockene, så dermed slapp dere unna denne gangen også🙂! Håper alle tar tak og holde dem fine framover, nå er våren rett rundt hjørnet🙂🙂🙂!

Jeg og Sid red på utebanen i dag, og den var da riktig så fin,- hesten syntes det var strålende med ute-trim, og vi anbefaler dere alle å flytte ut innimellom😀
sid storkoste seg med å få treningsøkta si ute i dag!!! =)

treningsnytt=)

110312: Anniken, Ina og jeg var på treningshelg på Hiberg denne helga! Spennende for førstereisgutt Sid, som for øvrig tok det hele med stor ro😀!  Vi storkosa oss, alle 6😀!! Framover vil Liv fortsette å komme hit annenhver uke, men både tors-fredag. Det vil si at vi får mer intensive treningsøkter. Vi vil ri på samme tid som før på torsdager, men så tidlig som mulig på fredager. Gi aina tilbakemelding om når dere vil ri, så setter vi opp etterhvert🙂. Ellers kommer Cecilia Løvlang hit og har treningshelg neste helg (16-17.03). Ridetidene ligger på aktivitets-sida. Anniken er kontaktperson for disse treningene😀.

Etiopias hester

Etter bildene ble det kaffe, kake og en lang prat=)

080312: Dag Arild holdt foredrag for oss med fortellinger fra hans reise i Etiopia, der hestehold er en del av et bistandsprosjekt. En utrolig ydmyk Dag Arild fortalte om flinke handverkere, som fikk veiledning i både hovslagerfaget og i laging og tilpasning av seletøy. En annen verden ble beskrevet, der hesten ikke er et kjeledyr, men en nødvendighet. Dødeligheten var svært høy, noen skiftet ut hestene 4-5 ganger pr år. Det var en beveget gjeng som fikk høre om hva det kan bety å bidra med kompetanseheving i stedet for annen type bistand. Vi fikk være med på en reise som jeg følte dreide seg om gjensidig respekt og en utrolig læringskurve. Vi venter på å få kontonummer slik at vi kan få bidra litt til dette prosjektet, forslagene til aktiviteter kom som perler på en snor🙂. Tusen tusen takk, Dag Arild, dette var en fantastisk kveld. Mye ble satt i perspektiv, fagmannen aarthun fikk enda en dimensjon, og gjengen på kjønstad hadde det supert😀!  

noen av hestebena

en beveget dag arild forteller om flinke handverkere i etiopia, som fikk veiledning på praksis og teori

lydhør gjeng!

HUSK TORSDAG=)

050312: Husk foredraget med dag arild på torsdag kl 20 i rytterstua😀 Håper mange av dere kommer😀

Tilbake til start...

240212: etter bare få dager ble vi sikre på at Gustav ikke er riktig hest for Emma. Dermed kjørte vi snille Gustav tilbake til eieren allerede i dag🤨. Håper de finner et godt hjem til han, og vi leter videre etter emmas nye 4-Bente venn🙂.

Ny hest på stallen=)

220212: Endelig har vi funnet ny hest til Emma,- en flott oldenburger på 14 år😀! Virker å være en rolig og flott kar som forhåpentligvis kan være sammen med Emma i årene som kommer😀! Gleder oss masse til å bli kjent!!! Og så hører det med til historien at Mille fortsatt skal være her selvsagt😀!
Gustav og Emma=)

artig med ny 4-bent kompis=D

buddies=)

ENDELIG nytt kamera😀, og vips så ble det artigere å fotografere igjen, sjekk søtingene her da:
loco og nitoush, tett tettere tettest=D

etiopias hester!

130212: den 8 mars kl 2000 kommer Dag Arild i rytterstua for å fortelle om sin reise til etiopia, der han var i 3 uker for å bidra til bedre velferd for hestene der. Han har med seg mange lys-bilder og ser for seg at det tar en times tid. Jeg håper alle oppstallørene våre tar turen😀! Gi meg tilbakemelding så vet jeg hvor mange boller jeg skal bake😀!!! Oppfordrer alle til å ta med noen kroner som vi donerer til prosjektet😀! Lager en invitasjon på facebook også.

Gratulerer til Halvar:-D

020212: Halvar har blitt bestefar til ei lita jente😀. 

Ny Hest og eiere på stallen =)

010212: I dag har vi tatt i mot London og familien Abildsnes🙂! Så hyggelig å få dere hit, både to- og firbente!! Ragnhild er nok hovedrytteren i tillegg til mor som også rir. Ragnhild har allerede introdusert London for ridehuset på en super måte, og for en flott ekvipasje🙂! London har mye dressurblod i årene og det er nok i den retning at Ragnhild ønsker å utvikle seg sammen med hesten sin. Vi gleder oss til å følge dere og bli godt kjent med dere! Velkommen😀!!!
Vakre London=)

kulda =D

310112: Kaldt i dag, og værmeldinga viser kaldere framover. det kan være at vi tar inne hestene tidliger noen dager, dersom vannet inne truer med å fryse🤔, da forer vi banden med høy inne selvsagt😀. De får uansett ut fra morgenen av, men det kan altså hende derefinner dem inne når dere kommer. Husk å holde dørene stengt hele tida!!!!!!!🙂 

januarsola og vaffel=)

250112: Nydelig vintervær i dag🙂!! Ute står hestene å nyter solstrålene,- og det er nok ikke lenge før vi kan sitte i solveggen på stallen🙂! Værmeldinga viser kaldt og klart vær framover, og det betyr også stødig tur-føre! Mild vinter har gjort at det ikke er tele på åkeren,- så ikke ri på den. Jeg gir klarsignal når det eventuelt er mulig🙂. Hold dørene på stallen stengt og sørg for å holde høyest mulig temperatur inne. Nyt de fine vinterdagene!!!😀 Satser på vaffel i rytterstua i morgen i 18-tida,- kom dem som vil😀
hero og blesi tar en formiddagsdupp i januarsola=)

Fast hovslager på stallen

160112: Da har vi fått istand en avtale med Dag Arild Aarthun om å sko hestene her på stallen😀. Det betyr at han kommer hit med faste mellomrom for å sko. Jeg har satt opp grupper etter når hestene ble skodd sist, og gjør nærmere avtaler med Dag Arild om dato og klokkeslett. Da slipper dere å ta kontakt med han,- men kan forholde dere til hjemmesida, hvor jeg har laget en egen fane med oversikt over når de neste hestene er satt opp på skoing. Om noen av de på lista ikke vil være med på dette så gi meg beskjed🙂.
Dag Arild og Sid=)

Hundehelg

160112: Minner om at det er hundetrening (lydighet) her til helga,- både lørdag og søndag (21-22 jan.). Det betyr at ridehuset er stengt,- men betyr vel også at det er åpen kafè (?) og mange flinke hundeekvipasjer å se på😀.

GODT NYTT ÅR!!!!!

020112: Hverdagen er tilbake,- jobb, skole, barnehage og det er da egentlig ganske godt😀! Jula har vært ruskete på værfronten, mye vind og nedbør og da er det utrolig godt å ha ridehuset å krype inn i😀! Hestene tar ikke været like tungt,- og jeg har igjen fått bekreftet at de aller helst vil være ute🙂! Men de første dagene av 2012 lover godt! Jeg og Ina fikk låne super-kulmin og fikk luftet sleden og dom-bjellene en tur i går kveld. Helt fantastisk!!! Gnistrende føre,- og med en lydig , ivrig og vakker kulmin kunne vi ikke fått startet året på en bedre måte😀! Halvar sin hest er i form!!!😀Håper på mange opplevelser sammen med dere i 2012,- håper at alle når sine mål, og at alle vil fortsette å bo her hos oss😀! GODT NYTT ÅR!!!😀😀😀
vinterstemning

God jul!!! =)

231211: Lille julaftens kveld, og jula er rett rundt hjørnet🙂! Ute har vi strødd på holkeglatt føre, og det er ikke mye som minner om vinterlandskap, men det kan vi da handtere vi trøndere🙂!!! Hestene er brodd-skodde og det yrer av liv i stallen. De to-bente er blide og jeg må igjen bare si noen ord om hvilke super gjeng dere er!! Fordi dere har så godt humør, fordi dere tar en utfordring, fordi dere passer på hverandre, fordi dere er så glade i hestene deres og fordi dere sier det som det er og fordi dere simpelten er en aldeles strålende gjeng å ha i stallen🙂! Et godt miljø kommer ikke av seg selv, men gjennom samhold, ansvarsfølelse, toleranse, humor og ærlighet.... Er så stolte av dere, og alt dere oppnår,- om det er på sprangbanen, innenfor en rail eller på tur og når dere løser hverdagens store og små utfordringer! En stall med en så allsidig gjeng av hesteeiere og hester skal man lete lenge etter, og nettopp dette mangfoldet er med og gjør stall kjønstad til det den er! Tusen takk alle sammen, håper alle får det de ønsker seg til jul, og at alle har litt ekstra tid til det dere har lyst å finne på🙂!! Gode juleklemmer fra Aina

JUL I STUA=D

041211: Rytterstua har i helga blitt fovandlet til jule-stue,- med mye mer eller mindre pen julepynt og gløggdrikking hele helga!😀😀😀 Håper dere alle bruker stua, og at den blir holdt ren og fin og trivelig😀!!

Ny hest på stallen=)

041211: Velkommen til Trude og Abby som har blitt en del av Stall Kjønstad i dag😀! Virker å være veldig trivelige, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med begge😀!!!
Fine Abby=)

Trollspeilet på besøk

041211: Vel overstått treningshelg med Hanne fra Trollspeilet🙂. May Randi har vært strålende arrangør og var sammen med stine de eneste fra stallen vår som deltok denne gangen, men blir det flere ganger så er det flere enn jeg som gjerne blir med!! Inspirerende å se på, og utrolig artig å se ryttere jeg kjenner godt ri med det største smil om fjeset på den 4 og siste økta!!! I tillegg er det artig at det kommer tilreisende,- og mange har vært innom for å se på! SUPERT når dere engasjerer dere og arrangerer slikt folkens😀! Legger med en link til hjemmesida til Trollspeilet: http://www.trollspeilet.no/?go=show_article&artid=32
Hanne i aksjon, med Camilla/Pir, Trine/Ringo og May Randi/Truuske=)

ina, liv og jeg var noen av flere nysgjerrige tilskuere=) Pir og Camilla til høyre=)

Treningshelg

281111: 1.søndag i advent er overstått og ganske straks vil ryttestua bli pyntet til jul😀! Da har jeg planer om å invitere på gløgg en kveld🙂!! Minner om at det er trening med "trollspeilet" i helga. Har ikke oversikt over ridetidene enda, men skal legge dem ut så snart jeg har dem. Ekvipasjene rir 2 økter pr dag (lør-søn), så denne helga er nok ridehuset opptatt det meste av tida. Håper flere har tid og mulighet til å komme i rytterstua som tilskuer🙂!!

Ny hest på stallen=)

181111: Flotte Blesi, Islandshestvallak på 8 år har flyttet inn på stall Kjønstad😀. Familien Johansen har kjøpt sin første hest og vi gleder oss til å bli kjent med både hest og folk😀. Velkommen!!!!!😀😀😀

mammamalin=)

171111: Malin har fått ei lita jente i dag og det rapporteres om veldig lykkelige foreldre og ei frisk og vakker lita jente😀! Så artig og så trivelig😀!! Vi gratulerer så mye, og gleder oss til både store og små er i stallen igjen🙂!!!

stevne og treningshelg=)

121111: Anniken og nitoush har vært på en veldig vellykket treningshelg på Hiberg med Cia, og Emma og Mille deltok på D-stevne i sprang på Solheim med en suuuuper, feilfri runde i 80 med tilhørende sløyfe, og en litt sliten ponni i 90. Nydelig være og veldig trivelig😀
emma og mille skritter seg en tur mellom klassene=)

anniken og nitoush=)

Tur =)

111111: Vet at det er snakk om faste turer på lørdags formiddagene kl 11🙂! God tur i morgen,- da er jeg på stevne,- MEN neste helg skal vi driste oss med,- både jeg og sid😀. Må bare legge ved et turbilde fra i fjor sånn at vi kan glede oss litt til tida som kommer😀 
synes dette er idyllisk jeg=)

Sid er på plass=)

071111: Endelig,- endelig , endelig😀😀😀. Sid kom til stallen i kveld, og hadde tatt reisa oppover med knusende ro! Gleder meg virkelig til å bli kjent med denne karen!!! Så da har jeg omsider fått meg ny hest! yipppppiiiiii😀
veldig veldig glad aina=)

og doris holder seg for god til å hilse sånn sent på kvelden=)

helgebesøk

031111: På fredag kommer det besøk som skal stå på stallen til søndag. Corleone er i Trøndelag for å konkurere sammen med sin eier lise. 🙂

Stevnehelg på stallen=)

301011: Skeyna arrangerte utvidet klubbstevne i dressur i dag. Flotte ekvipasjer viste seg fram for dommer og publikum, og vi tror alle har hatt en super dag!!! Fra stallen startet Eva, May Randi og Anniken, alle tre med flotte runder. May Randi kapret en 2.plass i Lc, og Eva hadde en superfin runde i Lb som ga en velfortjent 3.plass😀!! Ellers var  det startende fra flere klubber som alle gjorde fin figur! 😀 Øvrige resultater legges ut på hjemmesida til Skeyna etterhvert: http://www.skeyna.net/33630677
Eva og Bea under oppvarminga=)

Ny hesteletetur=D

så får vi håpe at vi snart ser denne karen her på stallen=)

251011: Vel,- kunne skrevet en rekke "reisebrev" fra mine hesteleteturer, men skal ikke plage dere med det....men i dag har jeg vært på farten igjen,- og stedet og menneskene jeg besøkte fortjener noen linjer likevel😀. JJ horses ligger i Mysen, og jeg tok turen dit i dag for å se på et par av salgshestene deres. Fly til oslo, og et par timer med tog, og vips så var jeg nesten i sverige. Det var utrolig flott der, og veldig veldig hyggelig å være på besøk! Om noen av dere skulle få mulighet til å stikke innom der,- så gjør det! Det var føll, unghester og hopper overalt,- vakre vakre dyr! Og i tillegg noen drevne dressurhester samt noen nylig innridde unghester. Den spenninga som hadde plantet seg godt hos meg på forhånd, slapp taket fra første sekund! Jeg fikk som avtalt se,- og prøveri 2 4-åringer, og denne gangen ble det full klaff! Så nå handler det om at den ene av dem går gjennom veterinærsjekken....så blir det endelig en ny hest på stallen! Krysser alt jeg har for det,- gleder meg veldig til å komme igang igjen, sammen med ny hest og sammen med dere!!! 😀

Opptatt ridehus på fk lørdag

111011: Kari Anne kommer for å ha trening nå på lørdag. Så om noen skulle planlegge å ri i huset, så legg gjør det før eller etter tida mellom 16-1830🙂. Kanskje det frister med kaffe i ryttestua,- med utsikt over treninga🙂! Ridetidene ligger på aktivitet/trening sida.

Husk stallmøte i morgen kveld! 1930 i Rytterstua😀! Velkommen!!!!!😀

dressurstevne 30 oktober=)

Her ligger link til proposisjonene til stevnet som skal være her på stallen🙂:

http://www.skeyna.net/33630677

Stevne på Valum

Kristin og Hero=)

091011: Valum og Skeyna arrangerte utvidet klubbstevne i sprang i dag. Fra stallen startet emma og kristin med connemaraduoen sin😀! Begge startet 80 og 90, men med et vanvittig vær og dertil fryktelige baneforhold, tenker vi i ettertid at vi skulle holdt oss hjemme. Men fine runder av jentene, og heroisk innsats av ponniene😀!!!!!! Nå er det klart for innendørs-sesongen, og det ser vi fram til på en slik dag, full av sludd, regn og sleipt og vanskelig rideunderlag!
emma og mille i 90 cm, med litt utfordrende baneforhold kan man si=)

Et lite reisebrev=)

På Stall K, en 4-årig vallak=)

071011: Jeg er fortsatt på leting etter ny hest, så da fant vi ut at vi måtte reise en liten tur for å se oss litt rundt. Hadde gjort avtale med Lefdal og Stall K, og skulle gjennomføre dette på 1 dag. Klokka 04:00 🤒 var vi mer eller mindre på farten, ut i svarte natta for å nå det første flyet til Oslo.  Med flaggermus 😮 i magen ble det 0 søvn fram til klokka 4, men vi var da igang😀! Vi leide oss bil på Gardermoen (eller gardemoen som ina mener det heter), og med litt skrekkblandet fryd var vi på tur i NYDELIG vær og fantastiske høstfarger🙂! Vi kjørte rett ned til Lefdal, der 4 hester var klargjort for framvisning. Vi så de ble ridd, filmet litt. Mulig de alle hadde en dårlig dag, men det var ikke aktuelt å sitte på noen av dem. Ingen virket løsgjorte og avslappede, så det ble en overraskende tidlig avreise fra Lefdal. MEN, du verden for et annlegg,- og FOR et ridehus😀, men det var jo ikke det vi skulle kjøpe, og med 4 stk hester som var helt uinteressante så satt vi i bilen igjen allerede klokka 10:30. Vi kjørte direkte til Kongsberg, og var godt fornøyde med oss selv mtp å komme oss fram i fremmed geografi😀 (men med GOD hjelp fra GPS!!!). Stall K var et utrolig flott sted! Du verden! Og en veldig hyggelig mottakelse av Katrine som driver stedet. Fantastisk flotte hester, og her var alt på stell kan man trygt si😀! Som jeg nok kjente til fra før, så var de fleste hestene her langt over min prisklasse, men det var likevel artig å se! Vi så på 4 hester i min prisklasse, og jeg red 2 av dem. Men alle disse var unge perler, og lite ridd. Skulle hatt mer kompetanse på UNGhest, så hadde det kanskje endt i handel. Må legge til at hun som viste fram alle hestene, imponerte oss med sin ridning! Du verden så flink hun var🙂!! Utpå ettermiddagen skrek kroppene etter litt næring,- det hadde vi ikke prioritert...og når vi omsider fant en restaurant i Lillestrøm var det som sendt fra himmelen😀!!! Vi kjørte etterhvert inn til gardermoen igjen, og det var bra vi gjorde det🤭🙃😀. Drøyt trøtt og sliten, og dermed med behov for å kjøre ca 4 runder i en rundkjøring for å tenke,- og for dessuten å lure på om vi har klart å kjøre forbi Gardermoen, var det ingen tvil om at det mest fristende var å få levert leiebilen, finne oss et par stoler og synke litt sammen i dem🙂. Narvesen har nøtter, sjokkis og brus,- og dermed kunne vi fjase oss gjennom et par timer venting fpr vi satt på flyet hjem igjen. På Værnes ble vi møtt med storm og regn som bare trøndelag kan finne på å by på😮, men med fin fart løp vi ned til kortidsparkeringa utenfor flyplassen. Klokka var 24, og det var 42 timer siden øynene sist var lukket. Vi var klare for siste etappe😉 og oppdager at bilen er TOM for strøm😲😮, TOM!!! WEEEEheee😲😮🤒🤔😲!!! Men alt ordner seg for snille piker, heter det,- og en ung mann i pick-up ordnet da dette for oss,- og vi kom oss trygt hjem😀! Alt i alt en utrolig artig tur,- med mye fliring, fine og altfordyre hester, og faktisk ganske mye læring😀! Takk, verdens beste Ina for at du ble med!!!!😀 
Stall K, Vallaken Hekla, turens absolutte favoritt=)

Stevnehelg

011011: Banden fra stall kjønstad gjorde fin figur på stevnet på landfallbanen i dag😀!!!! Må trekke fram May Randi/Truuske som ble klubbmester for seniorene i dressur, og Kristin/Hero som ble klubbmestere for seniorene i sprang. Samme ekvipasje fikk sølv i dressuren😀!! Emma og Mille fikk 3.plass i klubbmesterskapet i sprang for ponni😀! Kjetil loset Truuske gjennom 90cm, med litt rusk, med fornøyde likevel😀!

For øvrig har jeg glemt å refere til Kjetil og Canes strålende innsats under KM i sprang tidligere i høst! De gikk bl.a. feilfrie 110-120 og 125 klasser, 130 med filleriv og ble samlet nr 4 for youngriders😀😀😀!!! Suuupergutta😀!

GRATTIS!!!!!

Veldig kry av dere alle sammen,- både 2- og 4 bente😀😀😀
Kristin og Hero, May Randi og Truuske=)

En veldig veldig vakker hero i høstsola=)

Stevnehelg, igjen=)

290911: Innherred hestesportsklubb arrangerer stevne på Landfaldbanen på lørdag 011011. Det er inkludert klubbmesterskap i både sprang og dressur fir Innherred sine ryttere🙂! Kristin starter både sprang og dressur mesterskapene,- Emma stiller i sprang, og May-Randi rir dressurmesterskap. I tillegg skal Kjetil ri May Randis flotte hest i en sprangklasse🙂! HEIA ALLESAMMEN!!! Lykke lykke til!!! Kanskje noen har lyst å komme å se på og heie fram tøffingeen våre🙃😲😀? Kommer tilbake med bilder og resultater.

Kjetil har stallhelg denne helga🙂!

Folk i farta=)

240911: Anniken og nitosh er på Hiberg i helga, på trening med Cecilia Løvland. Håper de koser seg masse😀!!

Emma og lille mille startet sitt første stevne på mange måneder i dag. Etter kragebensbrudd, måtte Emma ta en pause og Mille har hatt sommerferie. Verdal arrangerte D-stevne i sprang og Emma startet 80 og 90. 80 var CR, og det gikk ok,- men runden i 90 var kjempefin og ble belønnet med 2.plass i klassen😀! Gratulerer så mye til Emma og Mille. Resultatlistene finner dere her: http://www.hpnett.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=4186

Neste helg er det både sprang- og dressurstevne med innlagt klubbmesterskap for Innherred hestesportsklubb, og flere fra stallen skal på dette stevnet. Kommer tilbake med startlister. 🙂
veldig veldig kry emma,- med klassens desidert minste og eldste hest=)

Behov for en oppryddingsaksjon

210911: Da stallen er i ferd med å fylles til randen av utstyr/klær og annet som ligger rundt, vil jeg tro at de fleste er enige i at det er behov for en opprydding🙂! Så da maser jeg litt om ting som er sagt før og som sikkert må gjentas senere......🙂

Jeg oppfordrer alle til å klatre opp på "utstyrs-taket", og rydde i sitt eget utstyr. bruk stigen som ligger utenfor stallen. Ber dere gå gjennom det som er deres og at dere bretter det pent og bruker kun et lite område slik at det blir plass til alle og slik at det ikke ligger gammelt utstyr som ikke skal brukes ila året der oppe. Vi har ikke lagringskapasitet til utstyr som er samlet opp gjennom årene og oppfordrer derfor alle til å kun oppbevare utstyr som dere trenger/bruker ila året hos oss. kanskje har noen noe som andre på stallen trenger?

Det utstyret som er lagret inne i rommet (i 4`er stallen) må ut snarest da dette skal bygges om til flis-rom. Dette må i tilfelle lagres på utstyrstaket, eller i skapene deres.

Gammelt ødelagt utstyr som skal kastes, må alle ta ansvar for å få kastet selv. Dvs at søppeldunkene på gården ikke skal brukes til dette og at dere må ta det med hjem eller på Mule selv🙂. Har dere annet gammelt utsyr som ikke er i bruk, så kan ikke det lagres hos oss pga at vi må prioritere lagringsplass til det som er i bruk ila året.

Husk at det ikke skal henge mer en 1-2 dekken (pent brettet), samt grime og leietau på stalldørene, og at alt annet utstyr og klær må lagres inni skapene deres. Det skal heller kke ligge noe på gulvene. Dette handler om både sikkerhet og trivsel for alle sammen.🙂

Vi i samme åndedrag oppfordre alle til å koste gulvene daglig, i hele sin egen stall og ikke bare utenfor egen boksdør.

Går ut fra at det er "tellekant" og full orden innen kommende helg er omme🙂.

Når Halvar og Kulmin er på plass igjen, skal jeg invitere dere til stallmøte og bakst i rytterstua😀!!! Tenk over hva dere ønsker at skal tas opp,- og hvilke aktiviteter vi kanskje kan få i stand utover høsten og vinteren,- kom med ønsker og alle forslag mottas med tak😉😲🙃😀

Ridestevne i oktober

200911: Skeyna skal arrangere utv.klubb-stevne på Stall Kjønstad 301011🙂! Så det er bare å legge seg i trening og hive seg med, ekstra artig når vi er på hjemmebane😀!

Husk å gi meg beskjed om dere vil være med på treninger, senest dagen før planlagt trening. Se på hjemmesida hvilke tider som er aktuelle og send meg sms om når du vil ri🙂. jeg kommer ikke til å sende ut flere sms med spm om dere skal være med.

opptatt ridehus

141911: Liv-treningene denne uka blir i dag, onsdag og ikke torsdag. Dvs at ridehuset er opptatt mlm 1730-1830🙂

liv trening

080911: Nok en superfin kveld! I mangel på egen hest for tiden, så kan jeg jo knipse litt på treningene til de andre😀!
may randi og truuske

anniken og nitoush

sabina og lunni

Emma og Quintero

KM sprang og dressur

080911: Kjetil og Cane reiser til trondheim i helga for årets KM-sprang for Nord- og Sør-trøndelag! LYYYKKKKE TIL, supergutta våre! 😀😀😀

I tillegg arrangeres KM dressur på sandslia denne helga. Vi har ingen startende, men noen av oss tar vel turen som publikumere likevel! 

Neste år er jeg sikker på at vi har flere ekvipasjer i begge grenene,- kanskje får vi til og med startet lagkonkurranse,- DET hadde vært artig!😀
cane og kjetil!

nydelig høstdag!

080911: Quintero og ponniene koser deg på en aldeles nydelig høstdag!!! 😀
Quintero

Ny hest på stallen=)

030911: May Randi og Truuske har endelig kommet=) Nydelig voksen hoppe, og trivelige May Randi vil nok skli glatt inn her på Stall Kjønstad! Velkommen skal dere være begge to!! 😀
truuske=)

plassering for Åse Marte og Malou=)

030911: Åse Marte og Malou debuterte i LB i dag,- og gjorde en kjempefin figur i sine første klasse! Mange bra momenter og en dommer som vet å bruke skalaen førte til 2.plass til stor jubel! 😀 Anniken var også fornøyd med sin runde i LC med nydelige nitouche, May Randi red en del feil og måtte svi for det, men var likevel fornøyd. Ina og Doris vant oppvarminga! Gleder oss til den dagen Doris tar med seg kvalitetene sine også etter dommeren blåser i fløyta🙂. Godt jobba damer,- godt humør, glede på hverandres vegne og støtte når det butter i mot...det er sportsmoral det!!! 🙂

Ponni til låns=)

020911: som skrevet tidligere har vi en avtale om å låne ponnien quintero en periode. Emma legger ned masse arbeid i trening og koser seg veldig. skulle ta noen bilder og har fått nytt redigeringsprogram....vel, skulle gjøre blidet lysere, men klarte å gjøre det gult uten mulighet til å gjøre om på det😉 dyyyktig!, men legger ut et lite bilde likevel,- artig for eier å se kanskje😀 gult er kult!
emma og quintero

Nytt flis-rom

020911: I dag ble det støpt gulv til det nye flis-rommet! Den løsningen vi hadde ble ikke trygg nok, men dette blir bra😀!!! Håper at vi har det klart ila en måneds tid.

stevnehelg og ny hest på stallen=)

020911: I helga er det dressur-stevne på Hiberg, med 4 ekvipasjer fra stall-kjønstad🙂. Anniken/Notoushe, Ina/Doris, Åse Marte/Malou er kjente for oss alle, og i tillegg skal May Randi og Truuske starte. Etter stevnet kommer Truuske flyttende til stallen vår,- og vi gleder oss til å bli kjent med dem!!!😀 Link til startlister: http://www.skeyna.net/33630677 Ønsker dere allesammen LYKKE TIL!!!!!😀😀 Veldig kry av dere alle sammen😀
ina og doris trener i septembersola=)

Ny hest på stallen=)

190811: Åse Marte og Malou kom endelig til stallen! Åse Marte har flyttet til Levanger sammen med samboeren sin og vi gleder oss til å bli godt kjent med dem😀. Malou er ei vakker Fredriksborger-hoppe på 6 år og jeg har forstått det slik at de rir meste dressur, men at hun også gjerne hopper litt🙂. VELKOMMEN!!!!😀😀😀😀 
Åse Marte og Malou=)

Cermani...

190811: Etter 6 mnd med behandlinger uten varig resultat, viste det seg at Cermani hadde en mer alvorlig skade enn først forventet. Han kan med god oppfølging trenes opp til å fungere som hobby/tur hest, og er nå hos et ektepar i sør-trøndelag som har tro på at de kan få han grei igjen. Damen i huset er utdannet hovslager og det var et fint sted, med veldig fine hester. Kjørte han dit og han slo seg til ro straks, og mange tårer senere kan jeg skrive her at han nok blir der. Takk for 5 fantastiske år, Cermani min. Så er det å summe seg, og komme seg videre! Og lete etter en ny 4-bent bestevenn.
Aina og Cermani <3

steinplukking...

140811: strålende sol i dag, og en fin dag for steinplukking på åkeren🤨😀! Noen tonn stein ble flyttet vekk fra åkeren vår og nå bestiller vi faktisk litt regn😀!
liten krøkes...

hestene døser i høst-sola=)

Ekte hestejenter=)

130811: måtte bare knipse et bilde av disse tre ekvipasjene før de la ut på tur😀! Så fine ekvipasjer og superflinke jenter med verdens beste hobby😀. Ridetur i augustsola er vel ikke det værste man kan finne på🙂😀😉.
emma/quintero, eva/bea og julie/van daal

litt trening=)

130811: emma og Mille trener og gleder seg til stevner ut over høsten. Tror egentlig jeg aldri har fotografert denne ponnien uten toppede ører. Verdens beste Mille😀

hverdagene

090811: ....er rett rundt hjørnet🙂! Vi nærmer oss skolestart og for de fleste av oss er ferien over. De fleste hestene er tatt inn fra beite, og stallen fylles opp igjen. Noen av dem koser seg vel ute enda noen uker, men for de andre så er de vanlige rutinene på plass. Husk å samsnakkes om fliing ute, og jeg blir veldig glad om alle griper i kosten innimellom slik at stallen er ren og fin🙂. Landor er lånt bort på fôr og har gjørt østlending av seg en periode. Lin er tilbake fra beite på Hiberg, men reiser til skjetlein vgs utpå høsten. Ny hest kommer 010911, så som vanlig er det noen som drar og noen som kommer🙂.  
minstemann og størstemann deler bøtte=)

Ny ponni på stallen=)

050811: Emma er så heldig å få låne en flott 1'er ponni i tiden framover🙂. Dancing Quintero og Emma vil nok være å se på mange treninger framover,- dressur for Liv, og litt sprang for Kjetil🙂. Han er ung og vi gleder oss masse til veien videre sammen med han😀
hilser på dem som skal bli flokken hans=) Cermani travelt opptatt med å passe på dama si=)

NB!! SPRØYTET ÅKER

200711: åkeren blir sprøytet i dag,- så hold hestene unna. Blir en pause i ridninga på åker,- helt til jeg sier ifra om at det er ok igjen😉

wilma

200711: jentene har fått seg en ny , liten, gul kanin😀 Wilma stortives allerede, sammen med pillerill😀

travkjøring på nossum=)

170711: Ina, anniken og hele familien steen tok turen på årets toto-kjøring på nossum i dag🙂. En superfin dag, strålende vær og bra med publikum. Dessuten er alltid chips, brus og hestesport i godt selskap en bra måte å bruke en ettermiddag på🙂. Vi traff på Halvar som kunne melde om gode dager på sitt lille paradis. Kulmin er i daglig bruk og vi skulle hilse til alle😀!!! Artig å ta turen til noe litt utenom vår bittelille rideverden! 😀
ina, anniken og emma=)

Grovfôret er i boks =D

Årets slått ble presset  8.juli i år, og fikk fin tørk😀!!!
Ingrid og vinterens hestefôr=)

sommerferie

100711: Noen koser seg ute hele døgnet, andre har vanlig rytme, og noen er i full trening🙂. Akkurat som det skal være🙂! Men litt roligere er det på gården,- noen av eierne er på ferie, og som vanlig har hele gårdslivet gått inn i en litt mer avslappet modus🙂. Måtte legge inn et bilde av Charlie,- som er en av dem som har tatt en liten ferie fra boksen sin og som nyter dagene med venner på beite🙂.
Charlie Mc Brown nyter dagene=)

Sommerstevnet 2011=)

100711: Endelig har vi fått hjem gutta våre,- etter ei uke på sommerstevne på Øysand🙂! Strålende resultater med bl.a. seier og 3.plass blant merittene😀!!! Gratulerer så mye, Kjetil, vi vet hva som ligger bak,- både av trening, stell og hensyn til verdens beste Cane😀!!!!!

Eva og Bea tok også turen et par dager, og ryktne sier de gjorde en veldig fin figur😀!!! Eva er ute å henter rutine, og  er en utrolig positiv rytter i full framgang🙂, vi er kjempestolte av dere!!!!!😀
Kjetil og Cane i 125 =)

en liten update=)

010711: De fleste hestene står på gress nå, og er da noen vakre, lykkelige og fornøyde skapninger😀. De ligger, løper , klør, leker og siste men ikke minst,- spiser😲😀! Noen av hestene skal ut i stevne-ilden igjen når sommerstevnet på Øysand braker løsFølg med følg med!!!! Lin har tatt sommerferie på Hiberg der hun klatrer i fjellet og spiser litt mer tilpasset fjordning-mat! Til høsten reiser hun til Skjetlein vgs og skal brukes i skolen der i 1 år. Cermani og mille har ferie,- uten sko og med late dager. Jeg venter på at Cermani skal bli frisk og rask, og Mille venter på at Emma skal gro sammen😀. Men det er da enda mye sommer igjen, med late dager på gress,- treninger på bane, stevner, og lange skritteturer og kanskje litt bading😀. Gleder meg til ferie, og vi er så glade for å ha dere her, allesammen🙂!! Ha ei super helg!!!!

kristin og hero

....tok med seg en klar seier fra Blakstad i helga!!! gratulerer så mye😀!!! Øvrige resultater fra helga finner dere under linkene nedenfor😀!
bilde av superekvipasjen fra et av stevnene i fjor=)

Enda en stevnehelg =)

170611: Vi går mot enda ei helg med stevner. Sesongen er i full gang og mange på stallen er aktive. Denne helga reiser Ina og Anniken på 2-dagers dressur-stevne til Orkdal😀,- startlister og resultater finner dere her etterhvert: http://www.hpnett.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=3884

Kristin og Eva tar turen til Stjørdal og starter sprangstevne der😀.  Startlistene og resultatene finner dere her: http://www.hpnett.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=5512 
Emma og Mille skulle også være med,- men etter et sykkeluhell med kragebeinsbrudd, ble det en litt tidlig sommerferie på Emma.

LYKKE LYKKE TIL ALLESAMMEN😀😀😀!!!!!

Pinsestevne på Sandslia

130611: Verdal og omegn rideklubb arrangerte 3-dagers pinsestevne denne helga. Lørdag var Ina og Doris på farten i LB dressur. Ina var godt fornøyd og red en fin klasse i strålende sol og 30 grader!😀 Søndag var ingen fra stallen i aksjon, men i dag,- Mandag, reiste Kathrine og Van Daal, Kristin og Hero, Eva og Bea, og Emma og Mille. Emma Red LC ponni, og hadde en jevn og fin runde med 0 hinderfeil og 75 stilpoeng,- og endte opp som nr 2 i klassen😀. Kristin, Emma og Eva stilte lag (team Kjønstad) i 80cm, og red supre runder!!! Eva og Emma perset stilpoengene sine med henholdsvis 74 og 81 poeng, og Kristin red en rutinert runde til 75 stilpoeng. Med 2 feilfrie ryttere ble de nr 3 av 8 lag😀. Katrine og Vandaal hadde en fin runde i 90cm og er ute og henter rutine😀. Igjen,- veldig stolt av innsatsen til både 2- og 4-bente😀😀 Resultatlister finner dere her: http://www.hpnett.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=4404
eva, emma og kristin stilte lag, og "team Kjønstad" kom på 3 plass av 8 lag=)

100611: Flere av stallens ekvipasjer pinsestevne  helga,- LYKKE LYKKE TIL, ALLESAMMEN😀     http://www.hpnett.no/index.php?Site=EventList&krets=672&Print=true 
 ..... og lin kommer tilbake fra skjetlein😀😀😀!!!!!!!

Ny hest på stallen=)

040611: Tone og hennes Charlie Mc Brown kom endelig i dag! Lang ventetid for eier Tone, og vi gleder oss stort til å bli godt kjent med dem begge😀.

Ny hest på stallen=)

010611: Corino og stine er tilbake på kjente trakter🙂. Velkommen!!!!!😀

stevnehelg på Stall Kjønstad =)

28-290511: Etter en lang stevnehelg, er det artig å sette seg ned å oppdatere hjemmesida!!!!😀 

Lørdag arrangerte INNH sprangstevne,- med klasser fra 30cm til 110cm. Arrangementet var toppers, med strålende forhold for hester og ryttere. Resultatene for "våre" ryttere var kjempegode,- skal legge inn en link for resultatlistene så snart de blir lagt ut. Men likevel så vil jeg referere litt: Julie og Mille hadde en superfin runde i 30 cm (CR),- ( mamma var med, men det hadde ikke vært nødvendig denne gangen). Emma startet wilhelm i samme klasse med CR. Malin startet sitt aller første stevne med en kjempefin runde og CR i 70cm. Eva og Emma red også CR i 70. Eva red godt og gjorde fin figur i 80cm!! Emma hadde en kjempefin runde i 80cm, og debuterte i 90cm med kun en liten diskusjon på det ene hinderet. Ellers var runden strålende gjennomført! Kristin vant 80 cm med god margin! Kathrine hadde en fin runde i 80cm, og kronet dagen med en superfin 2.plass i 90cm!! Kjetil avsluttet dagen for våre ryttere med seier i 110!

Søndag var SKEYNA stevnearrangør og dressurklassene ble avviklet. Noe mer utfordrene baneforhold, da det hadde regnet hele natta,- men sporty og flinke ekvipasjer taklet det supert!! Været viste seg fra sin beste side lit utpå dagen. Resultatene ble strålende denne dagen også! Malin og Anniken hadde en kjempefin debut i LC. Eva og Kristin startet samme klasse med kjempefine programmer, og katrine vant likegodt hele klasssen !! Kjetil var strålende fornøyd med sin LB og Ina stakk av med 2.plass i LB.

Samlet sett så er jeg kjempestolt!!! Både av måten alle dere tar i mot mange gjester på en slik helg,- hvordan anlegget vårt framstår, og hvor flotte ekvipasjer dere er alle sammen! Gratulerer så mye med en strålende innsats!!!😀
mangler dessverre bilder av anniken og emmas start med wilhelm.
Katrine og Vandaal,- sier i LC dressur =)

ina og Doris, 2.plass i LB dressur =)

julie og mille, med en egentlig unødvendig mamma på slep...=)

emma og Mille i sin 90cm debut =)

Kjetil og Cane,- seier i 110 =)

Malin og Redeema i sin stevnedebut=)

Kristin og Hero,- her fra 90-runden=)

Eva og Bea i 80cm =)

raking av spor - DUGNAD

230511: Håper alle kan hjelpe til å "rake" sporet på ridebanen ute. Grusen er ganske tung der,- så det beste er å bruke spade eller krafse. Ta av haugen som ligger under gjerdet og dra det godt ut på sporet. Om alle bidrar så blir det ikke mange metrene hver. 😀 

blir veldig veldig glad for bidrag til dette før fredag! Foreslår følgende fordeling:
Ina: mellom A-K
Kjetil: mellom K-E
Eva: mellom E-H
Kathrine: mellom H-C
Malin: mellom C-M
Anniken: mellom M-B
Sabina: mellom B-F
Stine: mellom F-A

Gi meg beskjed om dere ikke får til å gjøre deres del🙂.

Stevnehelg

230511: Da nærmer det seg stevnehelg folkens😀! veldig mange fra stallen starter,- begge dagene, og jeg håper at mange kommer for å se på og støtte ekvipasjene og kafèdrifta til klubbene. Inviter med dere slekt og venner😀. Vi har nok en liten utfordring mht parkering i helga. Det betyr at det ikke skal parkeres noen personbiler på gården i helga. Dere må parkere utenfor,- langs veien ned mot beitene. Parkeringsplassene på gården forbeholdes de som kommer med henger🙂. For øvrig håper jeg å kunne bruke boksene til dere som ikke starter til dagbokser dersom det blir behov for det. Dere slipper å fli egen boks disse dagene, om jeg bruker dem. Det blir hengt opp lapp på boksdøra, så ser dere om den er bortleid for anledningen. Om noen likevel trenger sin egen boks,- så gi meg beskjed🙂. Håper de fleste av dere kan hjelpe til med å rydde fint i egen stall, og ha alt eget utstyr inne i egne skap. Oppfordrer til å låse skapene. Oppfordrer også til at luftegårdene holdes rene. Ha en super helg folkens, de av oss som ikke starter skal være en jublende heiagjeng,- og kose oss med yrende liv på stallen denne helga😀!

mai

180511: Vel overstått 17.mai allesammen🙂! Russetida er over for noen og eksamenstida står for tur for flere av dere! Husk å spør hverandre om hjelp til å fli og trene hestene om det er behov for det, - viktig med full fokus på skole også🙂, og straks er det ferie🙂. Ser at mange lar hestene gresse litt, og det er supert! Skal få litt grønt gress under hovene når denne kalde, våte peroden er over. Neste helg er det 2 dagers stevne på stallen, og mange av dere skal være med. Vi krysser fingrene for finvær og at dere får vist fram resultatene fra alle treningstimene som blir lagt ned🙂. Jeg skal heie!!!🙃 Kommer til å be om litt hjelp fra dere en kveld i neste uke,- for raking av spor både inne og ute,- og ellers så er det vel egentlig ikke så mye å gjøre! Synes dere er kjempeflinke til å holde det rent og fint i stall og på området forøvrig😀! Takk....som dere alle vet så har jeg en selvutnevnt betydelig stillingsandel i å oppfordre til at det er ryddig og fint😲🙂. Det kommer 2 nye hester over neste helg,- 2 store ridehester, som skal ha sine bokser inne i 4-er stallen. Corino og Stine kjenner mange av dere fra tidligere opphold, og i tillegg kommer Cermanis bror Charlie med sin trivelige eier Tone. Gleder oss til å bli kjent med dem! Når alle er på plass synes jeg vi skal gjøre alvor av en grill-kveld🙂.

sol og nesten sommer=)

kristin og hero=)

kathrine og vandaal=)

malin og redeema=)

kjetil og cane=)

emma og mille=)

shettis-gutta

une og emma, på tur med de to kuleste på stallen,- eddy og wilhelm😀

030511: Vi har fått så fint mai-vær at for det har vært rene sommer-stemninga på stallen😎, hestene uten dekken og ryttere i T-skjorte😀! Kom på at jeg ville minne om stevne på stallen siste helga denne måneden,- håper så mange som mulig vil delta😀, dressur lørdag og sprang søndag🙂! Treningene på stallen går som vanlig, men det er mulig Liv-treningene flyttes til Tirsdager en periode. Kjetil underviser på bestilling,- så bare følg med på hjemmesida. De som savner lille Lin, kan informeres om at hun er på et lite opphold på Skjetlein vgs i Tr.heim😀Hun er plutselig tilbake😀! Håper alle sammen har det bra, og at dere nyter denne superfine tida😀!!! Observerer dessuten at de fleste på stallen rir mye tur, samtidig som at det ikke ligger noe møkk langs veiene🙂, - GODT JOBBA😀!!

lykken er å kjøre en runde med fjording og jigg i vårsola=)

Sprangtrening

250411: Kristin, Eva og Kathrine dro ut hindrene for første gang i år,- og hadde ei fin økt på utebanen😀 Flinke hester og flinke ryttere😀
Kathrine og Vandaal=)

Kristin og hero=)

eva og bea=)

PÅÅÅÅSKE=)

220411:påska er godt igang, og noen av dere har tatt dere noen velfortjente fridager,- med hytteturer, byturer, fisketurer, øyturer, fjellturer, og dagsturer rundt omkring😀! Fabtastisk værmelding til resten av helga,- så  nå skal vi nyte godt av årets sene påske ja😎😀. Vil bare nevne at jeg synes det blir gjort en strålende jobb med fliing av luftegårdene,- og at det fortsatt er en fryd å treffe dere alle sammen hver eneste dag😀. For en utrolig blid og hyggelig gjeng, alle sammen😀! Forresten så kommer det 2 nye hester på stallen etterhvert🙂! Jeg blir å farte litt fram og tilbake i helga,- Stine er stallsjef😀. God påske allesammen!!!

stevnehelg og trening

170411: Supergutta Kjetil og Cane har vært på Øysand i helga,- og vært kjempeflinke,- med bl.a. 2.pl i 1.10 og feilfri 1.20😀! Artig med gode resultater til en ekvipasje som virkelig jobber for det,- hver eneste dag😀!!

Det er mange som har tatt påskefri,- likevel satser vi på treninger denne uka. Liv kommer både tirsdag og torsdag. Gi meg tilbakemelding hvilke tider som passer best for dere om dere vil være med😀 Satser på at værmeldinga slår til pg at vi straks møter en virkelig forsmak på sommeren!!! 😀

Hææærlig!!!!

140411: Nesten samtlige hadde mulighet til å komme på dugnad i dag! Paddockene er rengjort etter en lang vinter og det er raket og ryddet i alle kriker og kroker😀! Fabelaktig innsats,- og fantastisk resultat!!! Nå er det rent og fint overalt😀😀😀!!! Måtte avslutte med noen plater vaffel, kaffe og selvskryt😀😎😀! Tusen takk for alles bidrag,- peace of cake å holde det rent videre nå! Listene står i stallen😀!
banden!!

vaffelpressa i full gang=)

tuppene =)

Ida og kjetils=)

aktivitet på gården på onsdag!!!

120411: I morgen, Onsdag, har Lill Bente med seg elever fra Levanger vgs til Stall Kjønstad. "operasjon knegg" er et opplegg for elevene i perioden 10-14🙂. Lill Bente og flere lærere er med, i tillegg til at bl.a kristin er med som hestekyndig🙂. Noen av hestene på gården er lånt ut og elevene skal både få ri, koste, fli, pusse utstyr og forhåpentligvis ha en flott dag på Stall Kjønstad😀. Dette betyr også at det er mulighet for å få pusset noe utstyr,- ta kontakt med Lill Bente om det er aktuelt🙂. Ønsker besøket velkommen og håper de får en super dag😀!!

en liten dugnad må til=)

110411: Jeg og Ina har tyvstartet og tatt unna 2 luftegårder allerde! På Torsdag stiller Frode med traktor kl 18. Alle møter,- med eget greip,- så tar vi de siste luftegårdene i fellesskap😀. Blir topp med rene, fine luftegårder igjen,- og så trygt og godt å tenke på at hestene ikke kan plukke i seg noe gammelt fra bakken🙂. Vaffel til alle mann etterpå i rytterstua😀!
 
Da setter vi også igang med fliing daglig av luftegårdene. Se oversikt i stallen! Alle har ansvar for egen uke i egen luftegård. Viktig at dere daglig flir godt ved fôr-hekkene!

Vel overstått=)

100411: Stevnehelga er over,- med fornøyde ryttere🙂! Katrine og Vandaal debuterte på stevne i helga, med resultater de må være fornøyde med; godkjent dressurprogram og feilfri sprangrunde😀. Kristin og Hero serverte fine runder i sin klasse, og Eva og Bea debuterte på sprangbanen, med en fin runde😀 Kjetil red også Bea i en klasse, med litt trøbbel på trippelkombinasjonen🙃. Emma og Mille red kun LC denne gangen, med en helt ok feilfri runde, og dermed 4 plass i vintercupen😀. Lill Bente og Landoer var ikke med i helga, men fikk likevel 7.plass i vintercupen for hest i dressur😀. Godt jobba, folkens! Veldig stolte av alle sammen!
emma/mille, kristin/hero og eva/bea på utebanen på sandslia! Vandaal var inne i stallen dessverre, så vi får forevige han en annen gang=)

emma og millemora fikk en kjempefin 4 plass i vintercupen=)

Stevnehelg

090411: I helga er det 2-dagers D-stevne på Sandslia med Vintercup-finale🙂. Flere fra stallen tar turen: Kathrine og Vandaal begge begge dagene (både spr+dr), Emma og Kristin tar med seg ponniene og Eva og Kjetil skal starte hver sin klasse med Bea på Søndag🙂. Lykke lykke til alle sammen!!!!! Håper flere kommer å heier😀!

Ny trening med Siril

050411: Siril har hatt en travel vår,- med fantastiske resultater. Ny trening med henne her mai🙂. Endelige datoer ikke bestemt enda, men legges ut så snart jeg har dem. Har sendt ut invitasjoner over facebook http://www.facebook.com/profile.php?ref=profile&id=1351159845#!/event.php?eid=216157551732445 
Om jeg har glemt noen så bare gi meg et vink!

Det er vår =D

030411: Etter en lang vinter tror jeg dagen i dag var starten på våren😀. En fantastisk dag i sola,- og det ble da knipset noen stemningsbilder🙂. Vi har den beste årstida foran oss folkens,- bare en liten forsmak i dag. Yrende liv i stallen, ungene på sykkel og i lek med kaninen, litt vår-rengjøring og mye kaffe i solveggen er en perfekt søndag for oss på Kjønstad😀! Vi er så utrolig priviligerte! 😀 Ha en fin uke alle sammen!!!
den aller første blåveisa tittet fram i dag, og det er like stas hvert år!

lunni og kulmin på tur med sine blide eiere=D

mamma og ingrid i solveggen med kaffe og lille willymor =)

ut på leietur,- aina og cermani=)

julie,- godt i gang med litt vår-rengjøring utenfor kjeller-stallen=)

stevne helg =)

020411: 5 hester var meldt fra Stall Kjønstad og 5 hester med deres ryttere stilte og jeg er så kry av dem alle!!😀 Supert humør,- stå-på-vilje og en kjempoefin evne til å støætte opp om hverandre😀! Kristin og Emma startet LC, og tok hjem seier og 2.plass😀, Lin debuterte med godkjent % i LB😀 og Landor debuterte med godkjent LA. Doris og ina jobber videre med å få vist fram sine aller beste sider,- og når dette er på plass bør enda flere sette seg på tribunene😀!! Resultatlistene legges vel ut på Skeyna sine hjemmeside etterhvert=)
Så artig når mange drar sammen,- lin, mille og hero =D

Etter premieutdeling,- Emma/miulle og Kristin/Hero =) Stolte og en smule overraskede jenter=)

lill bente og landor gjorde fin figur i LA =)

Ina og Doris,- med deler av stevnets største fanklubb=)

morgenstund har gull i munn,- ponnijentene før avreise fra Kjønstad=)

stevne og treningshelg =)

310311: Kjetil og Eva tar med seg hestene sine på sandslia i helga og skal være med på 2 dagers thomas-trening😀. Skeyna arrangerer dressurstevne på Hiberg (utv.klubb), og hele 5 hester (hero, landor, doris, lin og mille) fra stallen skal starte😀 startlistene finner dere her: http://www.skeyna.net/33630677. LYKKE LYKKE TIL ALLESAMMEN😀! Kjetil har stallhelg🙂.

Kjetil og Supercane =)

270311: ....har vært på farten i helga. 2 dagers sprangstevne i Trondheim. Ekvipasjen hadde et riv på lørdag i 1.10 (Kjetil beklager😲) og strålende runde i 1.15 på Søndag med 2.plass. Grattis til supergutta😀😀😀

250311: MAAASSSE snø igjen....egentlig ganske hærlig synes nå jeg,- blir så rent og fint ute🙂. Vinden kunne vi vel vært foruten,- men med le-skur i luftegårdene og ridehus så er ikke den heller så farlig🙂. Om det blåser så kan det være lurt å be om hjelp av hverandre til å holde opp dørene sånn at hesten slipper å få den i bakenden på tur inn....Riktig god helg alle sammen😀Stine er stallsjef😀!

230311: Anniken steker vaffel i dag😀! Treffes i rytterstua!😀

trening, vaffel og veterinær=)

220311: KariAnne trening i ridehuset i morgen🙂! sjekk ridetidene. I anledning skikelig drittvær, frister det kanskje med vaffel og stearinlys i rytterstua mens treningene foregår😀. Jeg skal på bursdag, men oppfordrer en av dere til å lage røre og steke? Send meg sms så legger jeg ut her hvem kokken i dag er😀. Ha en fin dag allesammen! Lars Stokke kommer på stallen i morgen formiddag kl 9,- så om noen skulle hatt veterinærhjelp så vet dere det🙂.

stevnehelg på Solheim

200311: Emma ble eneste startende fra stallen i helga. Dårlig føre gjorde at dressurjentene trakk seg i går. Emma og millemora var kjempeflinke😀, første uplasserte (4.pl) i LC! Emma og Mille skilte lag på slutten av LB runden sin🤨. Emma landet på beina hun,- og har en klar plan på hva hun og Kjetil skal jobbe med videre😎!!! Resultatene for helga finner dere her http://www.hpnett.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=4168 .

170311: ÅÅÅÅÅ hærlige vår!!!! Fantastisk i solveggen nå, og noen av oss har hatt anleding til å nyte den litt innimellom😎! Fabelaktig😀! Hestene er i storform,- røyter som bare det og flere av dem skal på stevne på Solheim til helga. Se startlistene og hei fram hverandre http://www.hpnett.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=4168
. Vi har representanter fra stallen begge dagene og jeg vil bare ønske dere LYKKE LYKKE til!!! Tusen takk for at alle er supernøye med strømmen!!!  Frustrert cermani har kapitulert i mini.paddocken sin!

helg og strøm=)

110311: Endelig helg! Ikke meldt allverden til vær,- men helg er helg!! Ingen spesielle arrangement i ridehuset denne helga. Stine har stall-helg,- og ellers vil jeg bare ønske dere alle en GOD HELG😀😀😀!!

HUSK AT STRØMMEN UTE MÅ STÅ PÅ HELE TIDA! Det vil si at dere må sette den på med en gang dere har hentet hesten. Ikke vent til etter rideøkt osv. (ellers har vi løs Cermani, og det må vi unngå!! Han er skadet og ikke komme løs). Takk😀!

sosial bande!!!

090311: Stooort oppmøte i stallen idag😀. 9 kjempeflinke ekvipasjer red trening for Kari Anne,- og "eva-ina-aina-hallvar-kristin-kjetil-lillbente-anniken-stine-une-emma-julie-ingrid" gjorde unna 3l vaffelrøre på no time😲😎😀! Ivrige tribune-ryttere (i ordets beste betydning) fikk sett kjempeflinke ekvipasjer,- som både red sprang, bakkearbeid og dressur😀. Vurderer å legge vaffel-tirsdagene til disse treningene fast og dermed omdøpes til vaffel-onsdag😎! Super trivelig!! Verdens aller beste gjeng av oppstallører😀!

rytterstua i morgen, folkens=)

080311: Har tilbragt ettermiddagen i ridehuset sammen med Hallvar, kristin og Ina😀. I morgen er det Kari-Anne trening,- trivelig om flere kan møtes i rytterstua da. Kan godt hende jeg stiller med litt vaffel-røre🙂. Ridetidene ligger under aktiviteter.😀

dyrlege og ridehus=)

080311: kort varsel,- men dyrlege Lars Stokke kommer på stallen i dag i 14-tida. Om flere trenger veterinær så bare ring han🙂. Ellers vil jeg minne om at hundene som har hatt treninger på tirsdagskveldene fram til nå, er ferdige,- og dermed er ridehuset ledig,- også etter kl 20🙂. Tenkte å steke vafler til dere i dag, men er litt usikker på om jeg får tid. Om noen andre vil,- så vet dere hvor jernet står😀!

Ny hest på stallen

010311: Anniken og hennes vakre sorte hoppe Nitousch kom til stall Kjønstad i dag. Anniken driver for det meste med dressur-ridning og blir vel å se på tur og treninger sammen med resten av banden her🙂. Velkommen skal dere være og vi gleder oss til å bli godt kjent med dere begge😀!!!

Emir og Cermani

280211: Cermani og Emir koste seg med ei kveldsøkt i kveld. Ida hadde med tante som skulle prøve seg som rytter,- og fine Emiren tok seg godt av henne🙂 Emmamora knipset litt bilder,- så da legger jeg ut😀!
Emir, Ida og tante

Cermani og matmor=)

Jobben gjort for denne gang=)

280211: Frode, Hallvar og jeg fikk unna denne jobben så lett som bare det😀! Det er kjørt på 12 kubikk flis som er blandet i grusen. Minner med dette nok en gang om at alle må være flinke til å fli opp all møkk etter seg FØR dere forlater ridehuset😀!
Godt for hestebeina ja=)

Bunnen i ridehuset

280211: det tar tid å lage en god bunn og neste steg er nå å kjøre på og blande i flis🙂. Vi kommer til å jobbe med dette noen ettermiddager nå,- og gleder oss til litt mer spenst og mykere underlag😀! Frode begynner i dag ca kl 17 med traktoren og da passer det dårlig å ha hester der inne samtidig. Oppfordrer alle til å kose seg ute etter kl 17 i dag og vente med baneridning til bunnen er klar igjen. Blir bra ja😀😀😀!!! Skal oppdatere her når vi er ferdige🙂. Minner også om Liv-trening på Torsdag. Kari Anne kommer ikke denne uka.

siril på AEG

240211: Siril og hennes fantastiske Dorina har gjort en utrolig flott figur under AEG. Legger ut en link til dere som er interesserte  http://www.dressursaklart.no/?p=7954

Gleder oss til neste besøk av Siril🙂

dobbel-trening på torsdag=)

220211: Denne uka er det både Liv- og Karianne trening på torsdag😀. Følg med på ridetidene. Om flere har lyst å hive seg med så er det bare å gi beskjed😀

Kjetil og Eva på farten

220211: Kjetil og Eva dro på Sandslia i dag og ble med på Thomas-trening der😀! Supercane er som vanlig i sitt ess på sprangbanen. Eva og Bea var også superfornøyde,- de hadde sin første tur på Thomas-trening😀.

det læres....

200211: .....noe nytt hele tida. Som skrevet reiste emma og lill bente med sine flotte 4-bente til Namsos og D-stevne i sprang og dressur. Og av lærte ting kan nevnes: 1. det er veldig glatt å kjøre ner-veien fra gården med hestehenger, 2. biler kan finne på å streike totalt selv om man har startet på en lang tur og har hest og henger bak, 3. reinsdyrskinn i dommerkroken er no dritt, 4. når man refuserer på et "B-hinder" så må man huske å ta med det andre hinderet i 2.forsøk😮! Kort fortalt,- ingen stor helg på resultatfronten,- men vi er mye klokere og akkurat like blid😀🙃

stevnehelg i Namsos

180211: Denne helga arrangerer Namsos  D-stevne i sprang og dressur, med innlagt vintercup. Lørdag starter Lill Bente og Landor dressur og debuterer med dette i LA😀, hun rir også vintercupen som går i LB. Emma og Mille reiser opp på Søndag for å ri 2 sprangklasser LC (vintercup) og LB😀. Dette blir stevnedebut i 2011 for begge ekvipasjene,- og uansett resultat så skal det værtfall være stolte av sin supre innstas gjennom det vi allerede har unnagjort av vinter. Hestene er godt trente,- og vi krysser fingre for at de får ei super stevne-helg😀. LYKKE TIL ALLE 4😀!!!

når dagen ikke blir som man håpet...

140211: Julie er med på morgenstell og utslipp av alle hestene hver eneste morgen. Hun har sine små oppgaver og spretter opp for å delta. Hun slipper ut ponnien sin og hun ser til kaninene våre. I morges fant Julie lille Willy-kanin død. Veldig veldig trist og uforståelig. Så da ble morgenen bare trist her i huset. Utpå dagen kom vi på at vi skulle ut å lufte oss,- og så heldige vi er som kan hente oss 3 supre hester og kose oss med dem. Alle jentene red,- og som vanlig blir alt litt lysere når vi finner fram Cermani og ponniene=) 
ingrid/wilhelm, mamma, julie/mille og emma/cermani

flere solbilder fra stall kjønstad, -aina og cermani

sooool=)

130211: Vilde og maxern koser seg på åkeren i sola😀. Var så utrolig fin stemning i bildet at jeg bare måtte tyvlåne det, Vilde😀

Kjetil

110211: Kjetil har stallen denne helga😀! Minner om at alle må stenge alle dører etter seg,- og bruk døra i egen stall! Satser på at vi klarer å holde vannet igang, men trenger at alle bidrar😀! GOOOOD HELG ALLESAMMEN😀!!!

Lykken er en tykk, liten shettis

090211: Wilhelm er så heldig som har julie,- og julie er heldig som har wilhelm😀. Ser så utrolig mye læring og mestring i samspillet mellom 8-åringen og lille Wilhelm. Akkurat passe stor,- akkurat passe snill og ganske enkelt akkurat passe til de som kanskje ikke er av det aller tøffeste slaget. Bare vent,- det som læres i ponni-årene er gull verdt senere😀

prosjekt innridning =)

090211: Kjempefin dag i dag, og Stine benyttet sjansen til å jobbe videre med loco på utebanen. Kjempeflinke var de. Stødig i trav og skritt og også innom galoppen😀! Stine er verdens mest tålmodige opg gir hesten sin masse tid og er mest av alt opptatt av tillit. Kjempeartig å se på. Denne uka hiver de seg med på Liv-trening for noen tips på veien videre. Fikk knipset noen fine bilder av ekvipasjen i febrausola ogaå😀

kjetil og supercane

080211: stine har tatt superfine bilder av kjetil og cane😀hærlig å lufte en sprelsk fullblods på åkeren...med hack🙃😀 Stilige gutter ja!!!!

vaffel, vinter og hunder=)

080211: Jeg steker vaffel i rytterstua i dag😀! Husk at Levanger hundeklubb har trening fra kl 20🙂 fint for oss så har vi noe å se på! Ser av forrige innlegg at det var litt vårstemning sist jeg skrev🤭 trekker det tilbake nå og minner alle om å stenge alle dører alltid. Minusgradene er på tur tilbake! Minner også om at alle bruker egen stallinngang til trillebåkjøring og hester. Da oppnår vi mest mulig ro i de enkelte stallene og bevarer varmen best mulig😀. Snakkes i ettermiddag,- vaffel-osen brer seg fra ca kl 18🙃!

Forsmak på våren

020211: litt vel naivt å tro at det ikke blir vinter igjen,- men du verden for en fantastisk dag vi har hatt i dag🙂! Strålende sol og godt med plussgrader. Jeg har fått raket opp og flidd rundt inngangene og ved fraudungen,- og det ble det jo rene vårstemninga av😀! Hadde med meg fotoaparatet og heldigvis kom Lill-bente en tur,- så fikk jeg noe å ta bilde av😀! Tone,- som har hatt hest hos oss i mange år tidligere, red sammen med meg i dag. Hun skal ha Bea på fôr en dag i uka,- og det var så koselig å ha Tone i stallen igjen😀😀! Skal se hun kjøper seg hest igjen etterhvert😎!
lill bente og landor =)

Vakre Landor nyter sol-strålene!!!

Cermani lufter både pels og gnag =P

Ny hest og eier =)

300111: Katrine og Vandaal kom til stallen vår i dag😀. Vandaal er en flott, ung KWPN som først og fremst liker å hoppe. Vi gleder oss til å bli kjent med både Katrine og den vakre vallaken hennes😀😀VELKOMMEN!!!😀
Vandaal og Katrine

Søndag...

300111: Har hatt en super formiddag ute i dag. Fint vær og litt ny snø på bakken gjorde alt så mye finere også🙂. Stallen yrer av liv,- noen rir tur,- andre tar ei økt i ridehuset,- og jeg og ingrid var heldige å fikk bli med på kjøretur sammen med Kulmin og Hallvar😀. I tillegg kom det ny hest i dag! Det er alltid artig🙃!!! Vi får en ledig stallplass fra 1 mars,- så om dere vet om noen som har lyst å "bo" sammen med oss så gi dem et vink😀!
Sabina og Lunni

kristin og hero

kulmin

Glattis og hesteliv

270111: Vinterens verste føre har meldt seg,- skikkelig holke!!! Vil bare oppfordre alle til å sjekke broddene på hestene,- og være forsiktige i trafikken!!! Bilene trenger mange meter på å stoppe nå, så vær nøye med refleksbruken også😲! Er så glad for at vi har ridehus,- og synes alle er kjempeflinke til å holde orden på både lys og møkk der nå😀!! Det kommer en ny hest på Søndag,- spennende og trivelig med nye 2- og 4bente! Mer info og bilder kommer! Stine har stall-helg😀! GOOOOOD HELG ALLESAMMEN!!!😀🙃😀

Vel overstått Siril-helg

220111: Vel, turbohelg med 14 ekvipasjer på treningshelg med Siril er unnagjort😀. Strålende fornøyd etter 2 dager med treningsøkter, teorikveld og masse sosialt liv med superhyggelige hestemennesker😀. Fredag red vi ene-timer og i dag red vi 2 og 2 sammen. Igjen en helg som har lagt igjen kunnskap, motivasjon og inspirasjon hos deltagerne😀, og vi gleder oss til neste gang. Skulle hilse fra Siril som hadde mange lovord ift både framgang og innsats,- og for ikke å snakke om humør og engasjement! Hun synes det er kjempehyggelig å komme hit å hjelpe oss!! Vi skal prøve å få til dette 4 ganger i året,- 1 gang pr kvartal. Neste gang prøver vi å trekke så langt utpå våren som mulig. April/mai. En kjempefordel å ha begge banene,- og tanken på å kunne ri ute i sola er fristende😎. Deltagere denne gangen var: Hilde/Mandell, Ellen/Loona, Trine/ringo, Kari Anne/Libby, Monika/Ruby, Ina/Doris, Henriette/Showboss, Linda/Passion, Vilde/Max, Liv/ariane, Ida/emir, Hilde/armani, Lill Bente/Landor ogAina/Cermani😀.

liv og ariane

og litt vaffel igjen=)

170111: det er tirsdag i morgen og hallvar er kokk😀jeg kommer ruslende i 20-tida,- håper dere fortsatt er der da😀

litt dugnad...?

170111: Vi har snakket om det mange ganger, men ikke fått noe system på det🙃. Men vi skulle fått til hyppigere raking av sporet i ridehuset. Alle på stallen bruker huset, og jeg håper at alle kan bidra (såfremt helsa holder selvsagt😉). Sporet bør rakes en gang iu uka,- og jeg foreslår at alle tar noen meter hver når det passer deg,- det vises godt når noe er tatt,- så kan bare nestemann rake videre😀. Utstyret står der.

Håper de fleste kan bidra allerede denne uka med noen meter hver.

noen endringer...

150111: siril-treninga til helga er framskyndet 1 dag. Sjekk ridetidene. Har blitt enig med Siril om tema for teori-kvelden,- og den tror jeg blir veldig bra og nyttig. Åpner for at dere som holder til her på stallen, men ikke er med på treningene kan melde dere på teorien😀. 200 pr pers.

Mali`s Benny har reist til ny eier. Mali tar seg en pause som heste-eier og kommer sterkere tilbake😀. Det kommer nye hester og eiere på stallen 1.februar og 1.mars😀.

Ha ei super helg alle sammen! Stine har stallen😀!

Malin i trønderavisa og debatten om hesteliv i trafikk

110111: Oppfordrer alle til å lese Malins innlegg i trønderavisa i dag,- om hest i trafikken og langs landeveien🙂!! Vil tro at det vekker en debatt, både i hestemiljøet og blant de som lever med mye hest i nabolaget. Tror at de fleste av oss opplever det som trygt å trivelig å ferdes med hestene våre,- og mitt inntrykk er at alle er kjempeflinke til å fli opp møkk etter seg og ta hensyn. Likevel vil det alltid være noen vi treffer som gjør ting som kan provosere og skremme. Min erfaring er at kommunikasjon med bilførere og fotgjengere er beste medisin🙂. Kanskje burde vi holde oss unna boligfelt med lekende barn på dag og ettermiddagstid,- og heller ri andre steder. Barn kan gjøre mye uten å ville noe ondt. De kan komme fykende på akebrett og gjerne ville hilse på. Jeg mener vi bør prøve å holde oss unna barn og når vi er ute med hest. Uansett hvor mye rett vi har til å ferdes (jamfør ferdselsloven) så er det vi som velger å ta med en stor muskelbunt ut i trafikk og blant fotgjengere og barn. Da må vi også, så langt det lar seg gjøre, vise samfunnet at dette er uproblematisk og trygt, og at vi er et miljø som tar hensyn. Det tror jeg er nøkkelen til å "leve godt i lag" med de som ikke har hest som hobby🙂! 

tirsdagsvaffel=)

100111: I morgen steker jeg vaffel i rytterstua i 18-19-tida😀 vil veldig gjerne ha selskap🙃!!! Må vel få rydda ut jula ogsåtrist!

Treninger på stallen

020111: årets første trening med kari anne er vel overstått, med kjempefornøyde ryttere😀. Treningene med Kari anne blir avtalt etterhvert, og jeg legger inn dato under "aktiviteter" så snart jeg vet. Liv kommer fast hver torsdag ettermiddag og har mulighet til en annen dag i tillegg ved behov.😀  Send meg sms eller beskjed på fb senest dagen før trening for påmelding. Om noen av dere vil være "fast" påmeldt og heller gi beskjed når dere ikke skal være med,- så ta kontakt🙂. I tillegg har vi fått overtalt Kjetil til å ta på seg å undervise i sprang/bakkearbeid ukentlig. Vi har ikke satt opp fast dag for dette da det må passe med skolearbeid og sånt for kjetil😀 Setter opp dato og ridetider på hjemmesida,- påmelding til meg😀! Jeg legger inn påmeldte etterhvert,- og husk å gi beskjed om du vil ri sprang eller dressur og om du vil ri alene eller sammen med noen😀. Husk å sjekke aktivitets-sida jevnlig😀
kari anne trening=)

NYTTÅRSAFTEN

301210: I morgen braker det løs,- bokstavelig talt🤔gjennom årene har vi kommet fram til en rutine i stallen som har fungert godt🙂. Hestene får ut som vanlig fra morgenen av. Vi tar dem inn i 15-16-tida og gir dem høy inne. Lysene og radio står på og de slår seg til ro. Vi er ute i stallen å ser til banden jevnlig i løpet av kvelden og kler på hele familien og er utenfor stallene rundt kl 24. Vi forer nytt høy i 23:30 tida. Det har alltid gått veldig bra🙂! Kos dere masse, hvor enn dere feirer,- og vi ønsker dere med dette et strålende godt, nytt år!😀😀😀

romjul

291210: fortsatt er minusgradene mange,- men i stallen jobber hesteeierne godt med å holde hestene i gang. Julie og Ingrid koste seg på utebanen i dag,- med ponnisene som for dagen er utkledd som rein😀. Noen utfordringer er det,- med flis og vann,- og frosen fingre og tær,- men det er det lite å gjøre med. Vi får bare gjøre det beste ut av det😀
julie og mille, ingrid og wilhelm=)

GOOOOD JUL ALLESAMMEN!!!

231210: VIL ØNSKE ALLE VÅR OPPSTALLØRER, SAMARBEIDSPARTNERE, VENNER OG ALLE DERE ANDRE SOM ER INNOM HJEMMESIDA EN RIKTIG GOD JUL😀!!! MÅ BARE ATTER EN GANG FÅ SKRYTE AV HVILKEN SUPER GJENG DERE ER,- OG AT DERE ER MYE GRUNNEN TIL AT VI SER FRAM TIL HVER ENESTE DAG I STALLEN😀....HESTENE DERES SKAL HA RESTEN AV ÆREN FOR DET,- FANTASTISKE SKAPNINGER HELE GJENGEN😀 🙃  HILSEN AINA, FRODE, EMMA, JULIE OG INGRID😀

samling i rytter-stua

211210: hele banden var samlet i kveld,- til mat og humørfyllt selskap😀!!! Er så utrolig stolt over å ha dere her,- og så glad for å få være sammen med dere!!! Flotte hestemennesker,- hele gjengen😀😀😀!

Det er isende kaldt ute,- og hestene er mer inne nå enn vanlig. Vi forer høy og gjør så godt vi kan for å holde vannet igang. Finner dere drikkekarene inne frosne, kan dere enkelt fikse det med temeperert vann til over den sorte dingsen😉. Ute får vi ta jobben 😮. I rytter-stua har varme-pumpa trøbbel med å holde varmen,- så det er ikke like hyggelig der heller nå. Ikke så mye å gjøre med det dessverre. Vi krysser fingrene og håper på noe mildere vær ut over jula🙃.

siril-kurset er fullt==)

191210: da er kurs-helga full-tegnet med 12 ekvipasjer. Ekvipasjeliste ligger under "aktiviteter"😀 men muligheter for å skrive seg på reserve liste,- bare ta kontakt med aina.  

Redeema

191210: Endelig ble det ny hest på Malin😀. Supersøte Redeema kom til stallen i dag og er ei flott hoppe som vi gleder oss til å bli kjente med!😀 Velkommen!!!!
måte tyvlåne et bilde fra eiers fb=) Nydelig pintodame!!!

Julestri...

😀181210: som datoen tilsier så nærmer jula seg med stormskritt😮og noen av oss er ikke helt i rute kan man si...🤔kjapp telling viser at 68 julegaver skal kjøpes inn og huset er langt fra rent. Men 3 sorter er på plass og trua er der også😀. Oss husmødrene er travle for tida,- og derfor litt mindre å se i stallen😲, men ta kontakt om det er noe😀😀😀!! Det er meldt kaldt igjen framover,- så da vil dere nok finne hestene inne på ettermiddagen. gleder meg til tirsdag,- det er kjempebra påmelding,- og alle utfordres til å klekke ut noe underholdning🙃

SIRIL HELG!!

Da er nye datoer satt: 22-23 januar! Hold av helga og dere som ikke allerede har meldt dere på,- bare ta kontakt med Aina😀

å noen flere vinterbilder...=)

121210: Vilde har vært ute med fotoapparatet og sendte meg noen av blinkskuddene sine=) Superfine!!! Oppfordrer alle til å sende meg bilder😀
cermani, mille og doris brenner vinter-krutt=D

kulmin og wilhelm i full lek! =D

fiiint=)

vilde og maxern klar for tur=)

på stiklestad

femke hadde tatt så fint et bilde,- at jeg bare måtte få det med her😀ina og lin med stødig kurs blant folk og fakler😀
ina og lin og mange glade passasjerer=)

Inamora stilte med kake =D

111210: Ina har rund-dag og stilte med hjemmebakt bløtkake og kaffe i rytterstua etter langtur i dag😀😀😀!!! Hærlig kake og hærlig selskap,- tuuuuusen takk!!! Et tall er bare et tall!!!😀

førjulstur...

111210: Fantastisk vintervær og noen av oss benyttet anledningen til å senke skuldrene med en tur 😀! Det er bortimot perfekt vintervær nå og da finnes ikke noe bedre enn en lang tur i godt selskap😀!!!
Ina/doris, eva/max, hallvar/kullmin, tine/lin i vinterland=)

la turen nedom håafjæra=)

cermani i tet=)

nybegynnere på ferde

101210: Kontor-rotter på stall-besøk😀...Jeg inviterte 6 av mine kolleger på julelunsj i rytter-stua,- og påfølgende lynkurs i ridning😎. Lin og Cermani stilte opp og jeg må bare bøye meg i støvet for Lin😀så utrolig stødig og tilgivende,- og en suuuper hest for de som i utgangspunktet faktisk var noe skeptiske!!! Som den naive hønemor jeg er,- ga jeg Cermani litt mer tiltro som nybegynnerhest enn jeg strengt tatt burde,- og stakkars dama fikk smake grusen🙃. Meeeen artig!!! God helg allesammen,- kjetil har arbeidshelg!😀

Fjordisene på jobb=)

071210: Mimi og Ina tok med seg fjordningene til Stiklestad i helga og tilbød hesteskyss på området. Blant barnevogner, bål, fakler og hundrevis av mennesker vandret de fredelig rundt med henrykte passasjerer. Så utrolig stødige jenter og super reklame for hestesporten!!!
ina og lin på stiklestad sammen med mimi og fjordingen hennes=)

så hærlig å se...

061210: hadde fri fra kontoret i dag og startet ut i stallen tidlig i morges med arbeidslyst og ryddelyst. I stallen hadde Stine vært helgesjef og alt var aldeles strøkent😀. Vel, da tenkte jeg å bryte meg på raking av sporet i ridehuset da. Og sannelig var ikke det gjort også😀! SÅÅÅÅÅ utrolig trivelig å finne det sånn.😀😀😀.  Tusen takk!!!

treninger denne uka=)

051210: Endelig litt mildere værog vi satser på treninger som vanlig denne uka😀. Kari Anne kommer Onsdag (påmelding til 45021431)  Litt usikker på hvilken dag Liv kommer. Sabina er vaffelsjef på tirsdag og sprangtrening blir som vanlig😀!! Håper alle har hatt en fin helg og er klare for ei ny uke😀😀!

Ny Siril-trening

291110: mange av oss gleder oss stort til neste  sirilhelg her på stallen! Hun kan komme allerede nå i desember,- og eventuelt 2.helga i januar. Vi sliter som kjent med mange isblå kuldegrader,- så foreløpig har vi ikke avtalt noen konkret helg. Ikke forsvarlig å la instrøktøren jobbe under slike forhold. Vi ser an temperaturvarsel litt og holder dere oppdatert😀! For dere som følger med i dressurens verden,- så har hun vært ute å debutert i GP,- sjekk link: http://www.dressursaklart.no/?p=6916 . Bare å ta av seg hatten for dette, folkens😀
siril helljesen og dorina

vinterliv=)

271110: Minusgradene er mange,- men 2- og 4-bente er i farta likevel😀 Godt påkledde og med supert humør😀bor vi i nord så bor vi i nord😀
eva/bea, julie/landor og kjetil/cane,- klare for tur=)

ina/lin og hallvar/kulmin på tur=) Julestemning i seg selv=)

emma/cermani og julie/wilhelm,- klar for ei økt. 15 kuldegrader ingen hindring=)

Jul i rytterstua

261110: Julie og jeg har pyntet til jul og advent i rytter-stua i dag. Tidlig nok sikkert😀men da varer jula litt lengre😀. Om noen av dere har noen stakkars nisser eller engler som ikke får stå framme i jula så blir rytter-stua kjempeglad for alle bidrag😀

logo

261110: Jakkene og vestene er innlevert til Wintex for brodering😀 Dere som enda ikke hadde levert jakkene til meg innen i dag kan levere dem direkte på Wintex mandag morgen,- og få dem på samme bestilling. 😀

og en stor takk...

...til alle dere supre, ansvarsbevisste oppstallører og fôr-ryttere for at dere holder dørene stengte og dermed bidrar stort til at vi ikke har hatt store problemer med frossent vann😀keep up the good work😀!!!

Hold av 21.desember

.....da tar vi en utvidet "vaffelkveld" i rytterstua😀 Bestiller oss julemat og koser oss😀! Satser på å spise kl 19, kommer nærmere tilbake til pris,- skal undersøke med flere som kan levere oss varm-mat😀 Håper absolutt ALLE kan komme!! Oppfordrer til å bidra med noe underholdning😀!!

Vinteren er her...

221110:.........på godt å vondt! Superfine dager, med masse måneskinn og fine turer i vinterlandskap😀. I ukene som kommer så er det meldt godt under 15 minus og da blir det litt unntaks-tilstand. Treningene med Kari Anne og Liv er avlyst inntill vi får litt vennligere temperaturer. Vi kommer til å vurdere å ta inn hestene noe tidligere enkelte dager for å berge vannet inne. Vi forer da alle med kveldshøy. Ber om at alle hjelper til med å holde dørene i stallen stengt hele tiden😀. Treffer på noen utfordringer i luftegårdene også,- rimelig frosent der også. Oppfordrer de som har "uka" si og de som har alenepaddocker til å fli godt ved fôr-hekkene. For øvrig får vi ta en liten pause i fliing ute. Og sist,- men ikke minst: alle bes sjekke at toalett-døra i ridehuset er stengt til en hver tid!!! Håper alle bruker rytterstua😀 treffes til vaffelkallas der i morgen,- Stine er kokk😀 

det barberes...

181110: hester og ryttere trener så det siler for tida,- og viinterpelsen ofres for de som svetter mest Heidi har vært innom og tatt flere hester og sistemann ut var Emir. Stødige Emir sto som et lys og ble da riktig så fin😀
emir og heidi

stevnehelg

😀13-141110: Vilde/max og Lill Bente/landor tok turen på årets siste distrikts-stevne i nord trøndelag. INNH var arrangørklubb og denne gangen var det mange påmeldte begge dagene!! Vintercupen var innlagt i stevnet og jentene gjorde det supert!! Lill Bente tok hjem 2.plassen i en stor lb-klasse😀, og Vilde og max kom også høyt opp på lista i sine klasser,- henholdsvis lc og lb. Link til resultater: http://www.hpnett.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=2144

Emma er medlem i INNH og startet dermed i tillegg klubbmesterskap. Emma og millemora hadde en super runde,- og med 19 startende i LCponni var det utrolig artig å sette pers i stilpoeng og vinne hele klassen😀😀. Klubbmestere😀 for INNH 2010 ble de også og fikk med seg fine poeng i vintercupen. Kjetil og Cane ble også med i dag, og supercane leverte varene😎😀. Ingen hemmelighet at Kjetil og Cane er litt av en duo på sprangbanen,- og skulle i dag øve på krappe svinger😲. Når man ser resultatene så kan det virke som at det gikk helt fint,- med seier og 10sek ned til 2.plassen . I tillegg tok de med seg en fin 2.plass😀.Gratulerer så mye til alle sammen!!!!😀Bruk samme link som ovenfor for å se resultatene for hele stevnet.
så artig når alt klaffer på en sånn dag=) Mille og Emma

En liten hilsen....

101110: En liten hilsen fra tiger-staden hører vel med😀! Masse intensiv jobbing gjør at dagene går fort her nede. Er hjemme igjen lørdag ettermiddag! Håper det er bra med alle sammen, og at dere gir en ekstra kos til Cermani for meg når dere går forbi😀! Rart å gå rett fra siril-helg til friuke på hestefronten! Kommer sterkere tilbake! Lykke til om noen av dere skal på stevne i helga!!! Klemmer fra Aina😀

vaffelsprang-tirsdag

081110: husk vaffel og sprangtrening tirsdag. hallvar stiller med vaffel denne gangen😀!

Kjetil har fått jobb hos oss

071110: Kjetil har overtatt Malis helgestilling, og har sin første helg til helga😀! Han er veldig godt kjent med både hester og folk og i og med at han har stått på stallen over flere år så er han også godt kjent med rutinene her😀! Noter dere tlfnr til Kjetil om det skulle være nødvendig å gi beskjeder,- men først og fremst er det greit at beskjeder gis på tavla i stallgangen😀!

Aina reiser bort

071110: Jeg skal jobbe i Oslo denne uka og overlater dermed ansvaret for stall, hester og de 2 bente til Frode. Ta kontakt med han om det skulle være noe, og bruk tavla for beskjeder. Rutinene er selvsagt de samme (se stallreglene) selv om jeg er borte. Husk å stenge dørene nå når kulda kommer. Kommer til å synes det er rart å ikke være i stallen hver dag,- men vi snakkes på Lørdag🙂

Treningshelg med Siril Helljesen

05-06.nov-10
Etter en helt fantastisk helg må jeg prøve å skrive noen ord om opplevelsen for de som ikke fikk vært med. Vi startet fredag formiddag med ridetimer og alle deltagerne fikk ridd timen sin, presentert seg selv og hesten og startet prosessen med å bli kjent med ny trener og legge videre kurs. Om kvelden hadde vi teorisamling,- og da åpnet vi for flere enn de som red. 6 stk møtte opp i tillegg til de andre deltagerne. Siril presenterte seg selv, fortalt om hvordan hun jobber og fokuserte spesielt på ridefølelse,- individuelle behov og at ulike treningsmetoder og opplegg må tilpasses den enkelte ekvipasje. Det var åpent for diskusjoner og problemstillinger og det ble en kjempekveld. Siril var urolig dyktig til å kople teorien til det hun hadde sett av ekvipasjene i dag. Lørdag morgen var vi igang igjen med timer og deltagerne red økt nr 2. Har vel sjelden sett så mange smilende ansikt og lyspærer over hodene som i dag! Selv tenker jeg at måten vi har jobbet på fram til nå, med de trenerene vi får hjelp av ukentlig, har gitt et supert grunnlag for å delta på treninger med Siril, og kjenner meg veldig glad for tryggheten på at vi ikke snakker om 2 for ulike verdener i instruksjonssammenheng! En kjempeaktiv og utrolig positiv og samlet ryttergjeng har gitt tilbakemeldinger som gjør at dette jobbes det hardt med å få gjentatt. Snart!! Målet er 4 treninger i året, hvert kvartal. Tusen takk til Christine som tok initiativ til dette! Det settes umåtelig pris på slikt engasjement for stallen og ekvipasjene. Og tusen tusen takk til Siril som for første gang satte sine ben på trøndersk jord og kom å ga oss en slik opptur! De som deltok var: vilde/max, eva/bea, Kjetil/cane, ina/doris, ida/emir, lill bente/landor, trine/ringo, frida/ruby, henriette/loverboy, kari anne/libby og aina/cermani. 
siril, doris og ina

bea/eva

libby og kari anne

landor og lill bente

emir og ida

Cermani og aina

041110: torsdag kveld,- og banen er preparert,- hestene koser seg med kveldsmat og roen har senket seg over gården. Litt yr av forventning er vi alle sammen,- i morgen starter vi,- ridetidene ligger under "aktiviteter". Håper at mange tar turen for å se på og at dette blir ei super helg for både hestesporten og den sosiale biten😀!! Kommer selvsagt med oppdateringer etterhvert!😀

dressur-helg

301010-311010: Eva/Bea og Vilde/max tok turen oppi sandslia begge dagene for klubbmesterskapet i dressur for verdal og omegn rideklubb. Vilde ble nr.4 i klubbmesterskapet🙂! Eva og Bea gjorde fin figur, og samler fine stevneerfaringer sammen😀! Cermani og Aina dro på utvidet klubbstevne på Hiberg! All mulig honnør til Skeyna som arrangerer tross noe begrenset antall deltagere. Klasser ble det likevel og vi tok hjem seieren i lb. Kjempeartig!!!😀

tirsdagstrening

261010: husk fellestrening i kveld😲fra i 18 tida😀 om alt går som planlagt blir det vaffel i kveld også🙃😀

....og det ble det!!! Emma/Wilhelm, Ina/lin, kristin/hero, Hallvar/kullmin og eva/bea hadde ei treningsøkt. Kristin hadde bygd "kikke-hinder" med mye stæsj rundt og delvis under, men ingen av hesten brydde seg om det. Artig å se på for oss som gjorde unna treningsøkta seinere på kvelden (feigingene på bakken: kjetil og aina🤭). Banden kom da opp på vaffel etterpå og dette er herved bestemt som en fast greie, med rullering på vaffelansvaret. Ina er kokk neste tirsdag🤒😀! Håper enda fler hiver seg med enten til hest, eller med kaffekoppen i handa😀!!!

For øvrig er det stevner på Hiberg og Sandslia til helga,- og flere skal på farten! Kommer til å legge ut startlister her,- så kan de som har lyst ta turen for å heie😀! 

Forsmak på vinter

201010: Den første snøen kom i dag og ga oss en liten forsmak på vinter😮,- vi var ute på tur vi og dro ut i høstvær og kom hjem i vintervær. Oppfordrer alle til å få på pigg på hestene,- og at vi nå må komme inn i "vinter-rutinene", med stenging av stalldørene etter oss bl.a...Synes vinteren er hærlig! Hjertelig velkommen!!!😀
...og når vi kom hjem var det vinter=)

slik startet turen... hærlig høstvær=D

vaffel og trening

191010: tirsdagskvelder er kveldene der vi hopper litt hinder,- og leker sprangekvipasjer hele gjengen, -og da vi prøver å treffes over en kaffekopp i rytterstua. Cermani har en liten sykmelding🤒 inne og da tenkte jeg at jeg skulle stille med vafler🤩. Og sannelig kom det en hel hurv,- hallvar, mali, tone, kjetil, lill bente, stine og henning. Jeg hadde med både mann, bror, svigerbror og et par småjenter så 4 liter vaffelrøre finkk bein å gå på😀. Rytterstua er super,- men gjengen er fantastisk!
mobil og mørke rom er ikke noe særlig,- men noen av vaffelspiserne er herved avbildet=)

Ut på tur=)

171010: Julie og Wilhellm,-Emma og Mille og jeg og Cermani tok oss en tur i det fine høstværet. Julie sin debut som selvstendig rytter på tur,- og det gikk kjempebra😀!!! Willhelm er iskald og utrolig trivelig på tur,- og Cermani tok på seg rollen som beskyttende morfar for denne lille ekvipasjen. SÅÅÅÅ stolt mamma som er verdens heldigste som får dele slik en fantastisk alders-uavhengig hobby med døtrene sine!😀

sprangtrening tirsdag

Husk sprangtrening i dag,- tirsdag,- fra kl 18😀 (for alle oss tøffingene🤒),- og kaffekos i rytterstua for de som vil se på🙂. Alle bidrar til bygging og/eller rydding! Sist tirsdag var det bare stjernene kulmin og cermani som trente,- og for alle dere andre som ikke gjør dette hver dag: kjempeartig for både 2- og 4bente🙃😀.
.....og trening ble det,- Emma, Ina, Hallvar, kjetil og aina møtte opp🤩 Utrolig artig,- og hele hurven hadde faktisk superfine hester etterpå! Kanskje det er litt hopping som skal til i forkant av disse dressurstevnene også!

western trening

101010: I helga har vi hatt western ekvipasjer på besøk! De har kjørt doble treninger både lørdag og søndag,- og vi på stallen har fått mulighet til å se på😀 Trivelige folk og flotte hester! En helt "fremmed" gren for de fleste av oss. Utebanen er super nå,- så vi andre på stallen har trent ute,- og ridd mye tur,- i hærlig sol og i et fabtastisk høstlandskap😀

Sprangstevne

021010-031010: D-stevne i sprang,- Sandslia ridesenter. Emma og Mille startet LC ponni begge dagene. Lørdag red de en SUPER runde og fikk o feil og 76 i stilpoeng😀. Søndag var vanskelighetsgraden noe større,- LC+5cm og omhopping. Ekvipasjen hadde en strålende grunnomgang med 0 feil http://www.youtube.com/user/Ainafilm#p/a/u/1/y8fQxO0Z0yY og gikk videre til omhopping http://www.youtube.com/user/Ainafilm#p/a/u/0/QaphNrBO1r8 . Der kapret de 2.plassen og fullførte helga uten en eneste hinderfeil😀Super fin ridning og veldig flink ponnis😀 Film finner dere ved å klikke på linkene😀
emma og mille på tur til oppvarming

Liv trening

300910: jeg ba Liv sitte litt på Cermani i dag,- og jeg synes det er på sin plass å skryte litt😀 Tusen takk for sporty og god hjelp, Liv!!! For øvrig så var det et yrende liv i stallen i dag,- mange red timer,- noen red tur og andre hadde kosestunder og fliing på tapetet. Er så kry av alle her,- utrolig koselig å være sammen med dere!😀  
Liv og Cermani

Stall Kjønstad sin logo

ina

290910: som de fleste av dere har sett har mange av oss vester og jakker med stallens logo på ryggen. Logoen er klubb-uavhengig og sier bare at vi hører til på Stall Kjønstad. Det er en lokal bedrift som syr på disse logoene og jeg skal innen få uker levere inn noen plagg for brodering....Om det er flere som vil være med så gi meg beskjed,- så tar vi "oppstarts-kostnaden" for broderinga og kan ta med dine plagg også😀  Det kan være alt fra dun-jakker til treningsjakker og gensere/vester,- og plaggene trenger ikke være nye,- bare rene!....vi har prøvd det meste og det blir alltid bra!😀Håper flere av dere hiver dere med😀! 

Stine og Eddy

270910: måtte bare legge ut et bilde,- hverdagstrening for Stine og Eddy... Stallens aller minste ponnis, men du verden for en ekvipasje!!! De aller fleste av oss har mye å lære av Stine,- hennes metoder og uendelige tålmod! Hatten av for deg Stine😀, er så kry over å ha dere her😀!!!

Treningshelg med Siril Heljesen

260910: Da har vi kommet igang med nærmere planlegging av treningshelg med Siril her på stallen. Planen er 2 treningsøkter over 2 dager (5-6.nov). Håper så mange som mulig fra stallen blir med😀 Ta kontakt  med Aina snarest for påmelding! Begrenset antall plasser,- og om noen dager vil vil gå ut å spørre andre enn oss på stallen for å fylle opp😀 GLEEEEEDER MEG!!!!😀 http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=147592591948896

260910- kulmin på plass igjen

etter lang sommerferie i hesteparadis,- kom kulmin hjem idag😀. Ikke mange hester kjører flåte for å komme seg hjemfra ferie😲🙃og selvsagt tar han det med knusende ro. Strålende fornøyde er vi med at Halvar og Kulmin endelig er på plass igjen!!! Velkommen hjem!😀

en hærlig høstdag,- 250910

etter en noe laber vær-sommer her i trøndelag blir vi veldig glade når vi får slike dager som denne...så trivelig å sitte i sola😎 ute og det yrer av liv på stallen😀 hester ble trent,- utstyr ble pusset,- trøene ble flidd og noen smoothier ble fortært. 😀 For øvrig har Ina og Doris vært på Hiberg og fått med seg enda ei treningshelg med Cia,- og Ina var strålende fornøyd😀 
eva og emma pusset det som fantes av utstyr,- skinnende rent og veldig veldig trivelig=)

juliemora høyt til værs...på snilleste cermanin=)

sabina og lunni,- på tur for å gjøre seg klar til ei økt i høstsola=)

Sprangtrening 210910

Som planlagt kom vi igang med felles sprangtrening i kveld😀 sosialt og kjempetrivelig. Eva, Mali, Kristin og Emma bygde bane og hoppet og hjalp hverandre. Like trivelig var det for oss som satt med stearinlys og kaffe oppi rytterstua og så på det hele!!! Dette må vi prøve å få til hver uke🙃 

Eva og Vilde på dressurstevne

180910: Dressurstevne på Lø😀og både jentene og hestene gjorde en strålende innsats!!! Vilde og max fortsatte seiers-rekka med seier i begge klassene og Eva og Bea gjorde en strålende stevnedebut!!! Er så kry av dere alle 4😀

treningshelg med Siril Helljesen

Det planlegges treningshelg med Siril Helljesen www.siril.no , 5-6 november. Hold av helga,- mer info kommer!!!

Sprangtrening

130910: Vi kommer i gang med fellestrening hver tirsdag for de som har lyst og anledning trener fra kl 18 og bygger og rydder i felles-skap😀en super anledning for oss reddharer som ikke tør hoppe å samles i rytterstua som tilskuere

Mali begynner å jobbe hos oss

Mali Ronglan har søkt på og fått tilbud om helgestilling på stallen. Mali og Stine vil dele på helgene og ta godt vare på hestene som står her😀 Stine er veteran i gamet og fortsetter som før. Vi er kjempeheldige som har så dedikerte og flinke ansatte!!!

Nye hester på stallen

090910: Mali kom flyttende med sin Blues,- og Ida kom med sin Emir. Utrolig hyggelige hester og trivelige jenter😀. Gleder oss til å bli kjent med dem og vil ønske dem velkommen til stall kjønstad😀!!!
Cermani liker flotte damer=)

Vakre Emir=)

hilsing=) Cermani, Blues og Emir=)

070910: Kari Anne trening
Eva, Emma og Lill Bente var med på trening med Kari Anne i dag og alle var strålende fornøyde!!! God oppladning til stevne i helga😀
Eva og Bea i hærlig driv! =)

050910: Kjetil og Cane deltok under årets KM i sprang
Kjetil og Cane kom hjem etter strålende innsats under årets KM. Bl.annet 2 feilfrie 1.20 runder er ikke til å kimse av,- og vi er superstolte av gutta!!!😀

kjetil og supercane=D050910: trening på røra=)
Kristin/Hero, Emma/Mille, Eva og Aina tok turen på Røra for fellestrening på Innherred hestesportsklubb sine nye hinder=). En supertrivelig dag med hestevenner og solskinn og kjempespreke ponnier! Mye fin ridning var det også!
ponnipatruljen=)

kristin og hero i hærlig stil!!! =)

mille og emma i storform i dag!!! =)

310810: Stallmøte
I kveld hadde vi stallmøte i rytterstua. Mange nye hester og ryttere på stallen og det var trivelig å samle hele gjengen!!! Planlegging av aktiviteter utover høsten som blant annet åpen dag for familie og venner,- felles sprangtreninger på tirsdagskveldene og treningshelg med Siril Heljesen var forslag som det var stor stemning for og som det jobbes videre med å realisere😀! En aldeles super gjeng som gjør at jeg ser fram til å ta fatt på høst og vinter!!!

280810: Orden i møkka
Frode er straks i mål med sitt siste prosjekt,- nemlig å mure opp vegger og lage det finere  der vi tømmer all hestemøkka😀. Det vil også bli ny "parkeringsplass" for trillebårene der🙃.

290810: Dressurstevne på Hiberg
Ina og Vilde representerte stallen på stevne i helga. Jeg var en del av en betydelig fan-klubb på tribunene!! Så artig å se disse ekvipasjene i aksjon!!! Vilde tok med seg en seier hjem og ellers gjorde alle 4 en flott figur!
Vilde og Max =)

 

Ina og Doris =)

270810: Trenings og stevne-helg
Ina og Vilde med sine hester Doris og Max har dratt på treningshelg på Hiberg hestesenter http://www.hiberg.com . Cecilia Løvland underviser der i helga og det hele avsluttes med dressurstevne på Søndag www.skeyna.net/33630677 . Håper de har med seg mange gode tips hjem igjen og ønsker dem masse masse lykke til på Søndag😀!!! Her hjemme er Ellen innom både fredag og lørdag og Eva og Emma med Bea og Mille får hjelp av henne. Vi er så heldige som har så mange flotte instruktører rundt oss og jeg er så kry av alle som bor her på stallen. Super sportsånd, supert humør og stallen full av mennesker som er så glade i sporten og hestene sine! Det er artig å drive stall med denne gjengen😀!!

220810: Full stall😀
Den siste stallboksen ble leid ut i dag,- så nå er stallen full av flotte hester. Oppdateringer om nye 2 og 4 bente kommer etterhvert som de kommer til stallen🙂. Muligheter for å stå på venteliste om man ønsker det,- kontakt i tilfelle Aina

210810. Ny hest på stallen😀
Bea kom i dag,- ei flott trondheimsdame som har gjort nord-trønder av seg! Eva har fått seg hest og vi ønsker begge 2 hjertelig velkommen til Stall Kjønstad!! Eva og Bea blir vel å se på både sprang og dressur-stevner og treningene her på stallen,- og i det daglige sammen med oss andre🙂😀!

Bea og Eva=)

Nye paddocker

190810...behovet for flere paddocker har meldt seg og gravemaskin er i gang😀

liv-trening

Nok ei super trening med Liv... Undertegnede må stå over litt pga av skadet hest,- men koser seg med å sepå alle de andre. Masse framgang og lærerikt å bare høre på😀 Fant ut jeg måtte legge ut noen bilder....
sabina, lunni og liv

ina og doris

max og vilde,- chistine og veronica

karina og gutten

kristin og hero

140810: Ny hest på stallen😀
Endelig er Lill Bente og hennes vakre Landor på plass her på Stall Kjønstad. Landor har stått på Valum hestesportssenter og hatt en hærlig beitesommer,- og nå er de klare for å komme igang igjen. Lill Bente og Landor blir nok å se på dressurstevner framover,- og i det daglige miljøet her på stallen! Velkommen!!😀

130810: Western-helg
Denne helga kommer det flere western-ryttere og hestene deres til treningssamling her på Stall Kjønstad. Har forstått det slik at de skal ha 2 økter både lørdag og søndag,- oppstart lørdag kl 11. Blir spennende å se på,- også for oss som er totalt uvitende i forhold til hva denne grenen av hestesport driver med. Gleder oss😀!!! Velkommen!

120810: Julie,- rytteren med den bratteste læringskurven av oss alle😀
...må bare legge ut noen bilder av Julie og Mille,- superekvipasjen😀
det må da diskuteres litt også=)

120810: sprangtrening på stallen
Emma, hanna og kjetil gjorde unna ei super treningsøkt i kveld😀 Flinke flinke hester og ryttere😀
supercane i farta=)

Emma er så heldig å få låne Hero noen dager=)

Hanna har Mille på delfôr og er i ferd med å bli en kjempeflink rytter!!!

Bestevenner og hestejenter!!! Hadde vært moro å vist hvor mange timer de har i stallen i løpet av et år...=)

...som lovet...bilder av Stines hest Corino som nettopp kom til stallen😀

julie hilser velkommen

vakre Corino,- på plass på Kjønstad=)

110810: Ny hest på stallen😀
Stine Eriksen og hennes 5-årige Corino (NV) kom til stallen i dag. En vakker og høyreist hest som vi gleder oss til å bli kjent med. Stine kjenner mange av oss fra før😀! Supertrivelig med nye på stallen. Bilde kommer i løpet av morgendagen

100810: kveldstur i sola😀😎
Ferien er over, men det er mange fine timer eter kl 16 også... Ina/Lin og Aina/Doris red den fine "trollskog-runden" og måtte selvsagt ned å vasse litt i sjøen. SÅÅÅ hærlig,- og hestene storkoser seg😀Godt for både kropp og sjel til alle 4 å ta slike turer😀
Doris og Aina,- graver og graver=)

Ina og Lin,- midtfjors=)

Ledig helgestilling for rett person fra 011010:
Lill Bente har gjort en strålende innsats, men tar seg nå en pause fra både hest og stalljobbing.... Det betyr at vi er på utkikk etter noen som kan fylle hennes sko fra 011010! Vi vurderer det som hensiktsmessig at den som overtar også har hesten sin oppstallet her hos oss slik at de kjenner både folk, hester  og hverdagen på Stall Kjønstad🙃! Ta kontakt med Aina om noen er nysgjerrige på stillingen!!!😀

010810: Celine har reist😥
Ida har solgt Celine og hun har dratt til Bindalen! Hun kommer nok til å trives der,- men vi savner både Ida og snille, snille Celine!

270710: Vi dro for å se om Kullmin og Hallvar😀
Hallvar og familien har en perle av et sommersted,- med fantastiske områder for beite , ridning og kjøring. Vi var så heldige å få komme på kaffebesøk,- for å se til gutta,- og du verden så trivelig. Vi gleder oss til de er på plass igjen på kjønstad, men forstår godt at sommeren tilbringes der😀måtte bare legge ut noen bilder...enjoy!!!😀
kullmin på hyttebeitet,- heldige hesten=)

emmamora og kullmin=)

Hallvars og kullmins fantastiske sommerparadis

170710: Emma og Mille lufter seg på nyslått åker😀
når åkeren er tørr og fin,- så rir vi som holder til her på stallen på den,- HÆÆÆRLIG!!! Men har det regnet og hestene lager spor så rir vi ikke der😉!

170710: Vinterens fôr er endelig på plass,- etter en lang og kald tidligsommer... Kjempebra kvalitet og en viktig brikke på plass😀!!

140710: Gresset er slått og nå krysser vi fingrene for noen dager med godvær😎

090710: Ny grus på utebanen!😀
Endelig er nytt topplag på plass på utebanen!

080710: Sommerstevne på øysand🙂
Vilde og Max tok hjem en 2.plass i Lc😀!! Grattis!!!
Kjetil og Cane red til kun 4 feilpoeng i 1.30!!!😀

040610: Ny hest på stallen😀!
Maxemillion, en vakker trakhener-vallak kom til stallen i dag sammen med eier Vilde! Så trivelig med nye 2- og 4-bente, og som ivrig dressur-rytter kommer nok Vilde og Max til å bli med på de fleste treningene og stevnene på stallen. I tillegg så trives de godt med å ri på tur, og da har de kommet til riktig sted😀!!! Velkommen!!! 

.....

240610: Kjetil og Cane hjemme igjen
Kjetil og cane har vært på melhus og fullført vgs der ved rytterlinja. Vel overstått har de endelig kommet tilbake og de har vært dypt savnet😀! Uttallige treningstimer og svært god pleie av fullblodsen Cane har resultert i svært gode resultater på sprangbanen, og ingenting tyder på at dette skal endre seg med det første. Velkommen hjem gutter!!! (bilde kommer straks under "hestene på stallen").

190610. Sprang og dressurstevne
Rideklubben Skeyna arrangerte utvidet klubb-stevne i både sprang og dressur. Fra stallen startet Kristin med sin Hero og tok hjem 2 førsteplasser på sine 2 starter,- heholdsvis i 70 og 80cm😀 Emma red 70cm med en svært så uvillig liten ponni, men ville (tross mammas råd) likevel forsøke seg i 80cm og gjennomførte en kjemperunde, da med ponni med toppede ører og pågangsvilje som bare det!!!😀 Aina og Cermani gallopperte for det meste baklengs og det er det sjelden man skal i dressur🙃😮, men Ina gjorde fin figur med sine 2,- doris og Lin i Lc og Lb😀. Resultalistene blir vel lagt ut på hjemmesida til kubben etterhvert: http://www.skeyna.net/33630677 .Et helt vanvittig regnvær de siste dagene gjorde baneforholdene til tidenes dårligste...sprangklassene ble flyttet inn i ridehuset og forøvrig tok alle ryttere og arrangørene dette med godt humør og resultatene ble overraskende bra! Trivelig dag med fullt av trivelige 2- og 4 bente🙂🙂🙂

230510: Sprangstevne
Nok en fin dag,- denne gangen med sprang! Fra stallen deltok Kristin/Hero og Emma/Mille. Begge gjorde super innsats og tok seieren i lagkonkurransen sammen med Lise Johnsen. Kristin vant 80cm i tillegg=). Ellers var det mye fin ridning og godt humør på alle mann=). Bilder under "stevner". resultater fra stevnehelga finner du her:
http://www.hpnett.no/index.php?Site=ListResults&eventId=2038

220510: Dressurstevne
Værgudene spilte på lag med oss (tross DYSTER værmelding) og vi fikk en super stevne dag! Dessverre er det relativt få startende, men de som var her gjorde en super innsats. TOPP humør og masse fin ridning! Vi hadde gjester flere nabokommuner og de og stallens representanter gjorde fin figur! Emma red et solid program i Lett C, Ina og Lin knuste 60 grensa, og samme Ina gjorde en fabelaktig jobb med Doris som ble rimelig våken etter at en løshest kom dundrende midt i programmet! Cermani var kjempefin i dag med seier i begge klassene sine😀. Bilder under "stevner". I morgen er det sprangstevne!🙃


210510: Grønt gress under høvene
Våren har vært klad og guffen, men endelig kommer fine dager så vi kan tilvenne hestene litt gress. Det er som om paradis dukker opp når hestene slippes løs på beite. Det lekes og soles og spises og soves og rett og slett nytes! (bilder under "hester og folk")


140510: Luftegårdene oppgraderes, og våren 2010 har kommet:
Da er vi i full gang med nødvendig vår-opprydding i luftegårdene. Påler som telen har tatt knekken på er skiftet ut og straks har vi ferdig en egen stor luftegård for de hestene som har behov for et mer kontrollert tilgang på grov-fôret enn de andre😀. Det er så utrolig godt med vår,- og hestene nyter vårsola liggende-stående-lekende-sovende,- mens vi to-bente gjerne avslutter stallbesøket med en liten rast i den supre sol-veggen vi har!!! Der er det aldri en trekk og mai-sola er mer enn varm nok😎!  


Temakveld i rytterstua ved EqDT Mattias Nilsson 050510:
Rytterstua rommet 27 kunnskapstørste under Mattias' foredrag. Det var en super samling av hesteeiere, fôr-ryttere, hovslager, veterinær, stalldrivere, equiterapeut m.flere. Vi skulle gjerne hatt plass til flere! Diskusjonene gikk og engasjementet var stort! Etterpå gikk vi i stallen og fikk demonstrert en behandling på Cermani. Kjempeartig å få sett hele prosessen,- og de som ville kunne få inni hestemunnen å kjenne og ta de ulike feilene i øyesyn=). Mattias tok også en kjapp sjekk av 5 av de andre hestene på stallen. (Bilde under "hester og folk")


Stevneresultater for banden fra Stall Kjønstad:

010510:
Emma og Mille red et supert dressurprogram (LC) til over 59%! Emma og Mille har startet LC 1 gang før og da hoppet de railen=) I tillegg red de clear-round 60cm,- 3pl. i 70cm (o feil), og 4.plass i 80cm (0 feil). Suuuper innsats=)!!!

Ida og Celine hadde kjempefine runder med 0 feil i 70,-80 og 90cm!!!

Kristin og Hero gjorde det som vanlig sterkt,- med seier i 70cm,- og 0 feil i 80. I 90 kom det noen hinderfeil.

Ina og Doris knuste den berømte 60%-grensa og gjorde fin figur,- med supre tilbakemeldinger fra dommer!!!

Aina og Cermani hadde et fint program i LC, med seier og rett under 65%,- i LB ble det mye tull,- men Cermani kom seg gjennom med æra i behold til drøye 57%. Aina må slutte å ri feil i alle program!!!!

I tillegg var det mange fra stallen som var med som tilskuere og hjelpemannskap!!! Sosialt og kjempetrivelig! 😀
wilhelm og kulmin i hærlig lek!!

Din overskrift

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

håvard | Svar 26.03.2011 17:42

hvor mange hester har dere

ghjkløæ'asdufiguolhink 07.04.2011 19:56

har plass til 18 stk. men for tiden er det 17 hester på stallen:)

guro | Svar 05.03.2011 14:57

fint

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.02 | 10:40

Hei! Kan jeg komme å ri hos dere idag?

Mvh Shaheen Ali

...
31.10 | 08:57

Packers And Movers Bangalore To Hyderabad
https://packers-and-movers-bangalore.in/packers-and-movers-bangalore-to-hyderabad

...
05.08 | 10:11

Packers And Movers Bangalore Local Household Shifting Service,
https://packersmoversbangalore.in/

...
30.03 | 08:52

Packers and Movers Indore - Best movers and packers Indore offer best and safe packing and moving services at affordable price, Save time and money, Visit @ htt

...
Du liker denne siden